Fälttävlan
18 april 2018 14:47

Svenskt lag på plats när Nations Cup startar

InternationelltTre svenska ryttare och svenska förbundskapten Fredrik Bergendorff är på plats i italienska Vairano för att starta Nations Cup. "Tekniskt och högt," säger ryttaren Christoffer Forsberg om terrängen.

Svenskt lag på plats när Nations Cup startar
Christoffer Forsberg är en av tre svenska ryttare som rider årets premiäromgång av Nations Cup. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Lottapictures

Årets Nations Cup i fälttävlan startar den här veckan och tre svenskar är anmälda. Tävlingen i italienska Vairano rids i CICO3*  med lag från hemmanationen, Sverige, Frankrike, Schweiz och Holland. Svenska laget består av Ludwig Svennerstål/Balham Mist, Christoffer Forsberg/Hippo’s Sapporo och Anna Freskgård/Box Quitie eller Fly Away vd N.Ranch. Även svenska förbundskaptenen Fredrik Bergendorff finns på plats i Italien.
– Här är varmt och soligt och det känns bra att vara här, säger Christoffer Forsberg.

Han har kastat en liten blick på terrängen som byggs av britten Mark Phillips som även bygger VM-terrängen senare i år.
– Det ser tekniskt och högt ut, säger Christoffer Forsberg som har en lite pigg Sapporo att hantera efter resan från sin bas i Holland.
– Men det är ett gott tecken, säger Christoffer Forsberg.

Nations Cup börjar med besiktning av hästarna på onsdagens eftermiddag och fortsätter sedan med dressyrmomentet torsdag och fredag samt terräng och banhoppning i helgen. Veckans omgång är den första i årets serie med åtta delomgångar.

Start- och resultatlistor

Här rids årets Nations Cup i fälttävlan

Regler för Nations Cup

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 111 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-