Fälttävlan
11 mars 2018 20:26

Anna Freskgård femma i CCI3* och VM-kvalad

InternationelltNu har Anna Freskgård två VM-kvalade hästar. I helgens tävlingar i Portugal kvalade Fly Away genom att bli femma i en lång trestjärnig klass. Sedan tidigare är Freskgårds EM-häst Box Quite VM-kvalad. "Det är kul att ha två kvalade hästar i stallet nu," säger ryttaren.

Anna Freskgård femma i CCI3* och VM-kvalad
VM-aktuella Anna Freskgård finns i startfältet under helgens tävlingar i Segersjö. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Landslagsryttaren Anna Freskgård kickade i gång årets fälttävlanssäsong genom att åka till Barocca d’Alva i Portugal redan inför förra helgen.
– Det har helt klart varit de tuffaste förhållandena jag har tävlat under. Det har på de här två veckorna kommit fruktansvärda mängder regn och blåst konstant. Underlaget har varit väldigt blött och tungt, men arrangörens har kämpat med att rädda upp situationen, tävlingarna har gått att genomföra och hästarna är vid gott mod, säger Anna Freskgård.

Kämpandet i regnet och blötan gav resultat. Hennes Fly Away (BWP val f 2008 e Quidam´s Rubin-Voltaire, uppf Dirk Nevejant) blev femma i helgens långa trestjärniga klass efter 36,8 straff i dressyren, 20 straff för tiden i terrängen och 8 straff i hoppningen. Resultatet innebär att Fly Away är kvalad till VM, precis som stallkompisen Box Qutie.
– Box Qutie är min förstahäst, men det är kul att ha två kvalade hästar i stallet nu.

Tio av de 20 anmälda ekipagen fullföljde klassen.

I helgens CCI1* blev Anna Freskgård dessutom elva tillsammans med Techno. I denna klass fanns en Sverigebekant, ”Facebookhästen” Reality som ingick i de svenska EM-silverlagen både 2013 och 2017 – då riden av Sara Algotsson Ostholt. Nu blev stoet trea med sin nya indiska ryttare Rishabh Mehta.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden