Ponny
20 maj 2018 09:34

De går till SM-final på Strömsholm

NationelltNu är det vilka lag som gör upp om SM-medaljerna på ponnyerna lag-SM i hoppning på Strömsholm i början av juni. "Vi siktar på medalj", säger Flyinges lagledare efter helgens avgörande i grundserien.

De går till SM-final på Strömsholm
Semifinalerna i lag-SM går på de traditionella Strömsholmstävlingarna. . Arkivbild: Roland Thunholm

Zon Central hade sin tredje och sista omgång hos Jump Club Ridsportförening utanför Enköping. Hemmalaget kom tvåa med 1 fel i grundomgången. Örebro Ryttarteam Föreningen var enda laget som höll nollan och laget fick alltså med sig de blågula rosetterna hem.

Det innebär att Jump Club och Örebro tar sig till Strömsholm och finalen på lag-SM då de toppar serien totalt.

Resultat, Jump Club Ridsportförening

Zon Syd hade sin sista omgång hos Fjälkestads Ridklubb. Där blev det omhoppning mellan Flyinge Ryttarförening och Helsingborgs Fältrittklubb som båda var felfria i grundomgången. Flyinge vann med 4 fel i omhoppningen medan Helsingborg fick 8 fel.

Flyingelag_privat
Flyinge blev totalsegrare i zon Syd på lördagen. Foto: Privat

Även här blev det båda topplagen från tredje omgången som tog sig vidare till SM-final, Flyinge och Helsingborg.

– Det var så roligt i dag, säger Flyinges lagledare Magdalena Hermelin som berömmer sammanhållningen i sitt unga lag lite extra.
– Vi kör till Strömsholm med sikte på att ta medalj och hoppas att det kan gå vägen, fortsätter hon.

Resultat, Fjälkestads Ridklubb

Zon Öst hade sitt avgörande hos Värnamobygdens Ryttarförening med fem lag till start. Mantorpsryttarna vann omgången med fyra fel i grundomgången, tvåa blev Lammhults Ridklubb. Från den här zonen blir det Värnamo och Lammhult som tar sig till SM-final.

Resultat, Värnamobygdens Ryttarförening

Zon Väst avgjordes hos Halmstads Fältrittklubb med sju lag till start. Billdals Ridklubb var enda nollan och vann omgången medan hemmaklubben blev tvåa med fyra fel. Det blir Billdals Ridklubb och Kållereds Ryttarförening som får åka till Strömsholm från den här zonen.

Resultat Halmstads Fältrittklubb

Zon Centrals tredje omgång reds på söndagen hos Skogslottens Ryttarförening med endast fyra lag till start. Föreningen Runsten Equestrians vann som enda nollan i grundomgången medan hemmaklubben blev tvåa. Det blir också dessa två lag som åker till Strömsholm.

Resultat, Skogslottens Ryttarförening

Tredje omgången reds i Medelsvår B. Sedan tidigare är det klart att Bollnäs SR och Stöcke PF från zon Polar tar sig till Strömsholm.

 

Totalställning, samtliga zoner

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden