Dressyr, Ponny
25 maj 2018 21:27

My Sandgren glänser med nya stjärnan

FramgångarFredagen gav nya svenska framgångar i Danmark med ett snyggt svenskt hattrick med ponnykür-placeringar. Bäst gick det för My Sandgren, som nu siktar mot EM med sin nya ponny.

My Sandgren glänser med nya stjärnan
My Sandgren, Ellen Olsson och Wynja Eriksdotter Rubin höll den svenska fanan riktigt högt. Foto: Privat

De svenska ponnyryttarnas fredag i danska Uggerhalne blev strålande. I küren deltog tre unga men välmeriterade blågula ryttare och i den internationella konkurrensen la sig trion snyggt på placering två, trea och fyra.

I tur och ordning: My Sandgren/Twenty Two på 72,417 procent, Wynja Eriksdotter Rubin/Wacos Rache MW på 71,725 procent och Ellen Olsson/Daylight på 71,267 procent.

Samma trio var i onsdags tvåa i nationstävlingen och slogs bara av värdnationen Danmark.

EM är målet

För My satte andraplatsen i küren punkt på ett kanonmeeting med Twenty Two, tidigare riden av Nina Johansson. My och Twenty Two debuterade så sent som i mars och hittills har de radat upp framskjutna placeringar.

– Han åkte först egentligen med utomlands främst för att jag ändå skulle tävla med min andra ponny, säger My och konstaterar att Twenty Two har seglat om sin stallkamrat Lykkes Chester som My tog SM-silver med i somras.
– Twenty Two har mer gångarter och han är väldigt, väldigt trevlig att rida. Jag tror att min ridning matchar honom väldigt bra, svarar hon på frågan om hur framgångarna kan ha kommit så pass fort.

Mysandgrentwentytwoprivat
My och Twenty Two, här på hemmaplan vid ett tidigare tillfälle, är ett nytt men rykande hett ekipage. Foto: Privat

Nu har My alltså två stjärnponnyer och mycket roligt väntar framöver. Tillsammans med förra årets EM-ponny Lykkes Chester är My uttagen till NM (se komplett lista här), och med Twenty Two är det stora målet EM i augusti. Innan dess väntar fler stortävlingar för My, som sommarens SM och härnäst Hagen om två veckor.

Även i juniorernas kür blev det en svensk placering. Ellen Lindén Urnes/Fairy Tale blev femma på 71,209 procent.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden