Hoppning
19 maj 2023 14:47

Blygsam insats av Sverige i nationshoppningen

InternationelltNationshoppningen i Peelbergen, Nederländerna är klar. Men det blev inte mycket att skriva hem om. Dagens svenska hjälte blev Marcus Westergren.

Blygsam insats av Sverige i nationshoppningen
Henrik von Eckermann och Calizi. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto:

Sverige startade som nummer 9 av de elva lagen i EEF Nations Cup där Sverige ska försöka ta sig tillbaka till högsta serien.

Angelica Augustsson Zanotelli var först ut i det svenska laget med Kendrick 4 i ett soligt Peelbergen. Men det blev inte direkt en smakstart för Sverige med ekipagets åtta fel på den trestjärniga 1,45-banan med tolv hinder och 15 språng.

Evelina Tovek och Moeboetoe v/d Roshoeve slutade med 4 fel.

När samtliga lag haft två lagryttare till start låg Spanien bäst till som enda lag med två felfria ekipage.

Felfritt svenskt ekipage

Marcus Westergren och Hurry Up G var tredje svenska ekipaget. Den entusiastiska hästen visade med fina språng och studsade genom trekombinationen på slutet. Äntligen kom Sveriges första nolla. Denna följdes dock upp med ytterligare en nolla av Henrik von Eckermann och Calizi.

Nationshoppningens andra runda började 15.30 och där fick Angelica Augustsson Zanotelli 4 fel och Evelina Tovek 8 fel.

Även denna gång var det en fräsch och alert Hurry Up G som lotsades runt felfritt av Marcus Westergren – två felfria rundor av ekipaget, alltså.

Calizi höll sin ryttare Henrik von Eckermann fullt sysselsatt. Det energiska stoet såg dock ut att hålla nollan länge, men vid utsprånget på trekombinationen, näst sist i banan, trillade en bom då hon inte riktigt hann med att få upp hovarna. Sedan trillade en bom på sista hindret också. 8 fel totalt alltså för Sveriges sista ekipage.

Sverige föll till nionde plats totalt. Frankrike vann med 0 fel i protokollet och en lite snabbare tid än tvåan, Argentina, som också hade 0 fel. Spanien tog hand om tredjeplatsen.

Sveriges lag bestod av Angelica Augustsson Zanotelli/Kendrick 4, Evelina Tovek/Moeboetoe v/d Roshoeve, Marcus Westergren/Hurry Up G och Henrik von Eckermann/Calizi.

För Sverige, som tillhör norra regionen, räknas inte poäng från denna tävlingen utan i Uggerhalne, Danmark, 25-28 maj och i Drammen, Norge, 1-4 juni.

Liveresultat
Livesändning
Banskiss

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden