Sverige
21 april 2018 13:59

Nej till kommundriven ridskola i Härnösand

ÖverklagadeAtt driva ridskola är inte en kommunal angelägenhet. Det har förvaltningsrätten slagit fast. Därmed får Härnösands kommun tänka om när det gäller Härnösand Hästsport Arena.

Nej till kommundriven ridskola i Härnösand
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Roland Thunholm

Det var 2015 som Härnösands kommun tog över driften av Härnösand Hästsport Arena efter ekonomiska problem hos Härnösands Ridklubb. 2017 beslutade kommunfullmäktige att fortsätta driften tills vidare. Men Frida Hartelius och Kristina Törnered i ridklubben överklagade det beslutet och nyligen kom förvaltningsrättens dom: kommunen ska inte syssla med ridskolor, det är inte en allmännyttig tjänst utan näringsverksamhet. Det här berättar SVT.

Kommunen kommer troligen inte att överklaga. Kommunstyrelsen och kommunfullmäktige sammanträder på måndag.
– Jag kommer att föreslå kommunstyrelsen och kommunfullmäktige att ge samhällsnämnden i uppdrag att ta fram förslag på hur föreningsdriven ridskola kan komma att se ut, säger kommunalråd Fred Nilsson (S) till kommunens hemsida.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden