Hoppning
5 september 2020 16:19

Nellie Berntsson säljer bruksprovsvinnare till USA

SåldEfter att bruksprovsvinnaren Harvy 1327 visade sig vara bärare av WFFS har han tävlats sparsamt. Nyligen landade han hos Olav Aklestad och Nellie Berntsson och tanken var att han skulle få stanna. Men ett bud som inte gick att motstå gör att hopptalangen nu flyttar över Atlanten.

Nellie Berntsson säljer bruksprovsvinnare till USA
Harvy 1327 som 5-åring på Breeders Trophy med Magnus Jacobson i sadeln. Foto: Yvonne Karlsson

Det var under våren 2018 som bruksprovsvinnaren Harvy 1327 (f-12 e Bernini-Colino, uppf P.H. van Elk) visade sig vara bärare av den ärftliga fölsjukdomen WFFS. Förstämningen var stor hos ägaren Blädde Gård och hästen har därefter tävlats sparsamt av först Stephanie Holmén och därefter Shane Carey och Linnea Ericsson Carey med idel nollor i protokollet.

För en kort tid sedan landade Harvy 1327 hos O.N Sporthorses som drivs av Nellie Berntsson och Olav Aklestad. Tanken var att det skulle bli Olavs framtidshäst, men amerikanska spekulanter ville annorlunda.
– Vi har sålt en del bra hästar till USA där kunderna har återkommit. I detta fall var Harvy intressant för dem. Olav skulle ha honom för att kunna rida lite större klasser var tanken, men ibland kommer det kunder och ett pris emellan som man inte kan motstå, berättar Nellie Berntsson för Ridsport.

Harvy 1327 kommer till en proffsryttare och nya hemvisten blir Florida.

Det är andra toppförsäljningen på kort tid för det drivna paret, nyligen gick en blivande stjärnhäst till Jens Fredricson.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden