Hoppning
12 november 2020 11:44

Niklas Jonsson tar över i hoppkommittén

Nytt jobbEfter att ha varit ledamot i hoppkommittén i sex år tar nu ryttaren och tränaren Niklas Jonsson över som ordförande. Han startar sitt nya uppdrag direkt. "Just nu är svensk hoppsport inne i kanske den mest framgångsrika eran vi någonsin varit i", konstaterar han.

Niklas Jonsson tar över i hoppkommittén
Niklas Jonsson tar över rollen som ordförande i hoppkommittén efter Jonas Holmberg. Foto: Roland Thunholm

Det är Ridsportförbundets Tävlingssektion som har tillsatt tidigare landslagsryttaren Niklas Jonsson som ny ordförande i hoppkommittén, en roll han tar över efter Jonas Holmberg. Under sina år som ledamot i kommittén har Niklas Jonsson arbetat för hoppsportens utveckling, ett arbete han ska fortsätta med.

– Just nu är svensk hoppsport inne i kanske den mest framgångsrika eran vi någonsin varit i. Utmaningen framåt ligger i att hitta nycklar så att vi bibehåller och utvecklar vår position. Därutöver behöver vi skapa en större bredd så att vi säkrar vår återväxt för kommande år, säger Niklas Jonsson på Ridsportförbundets webb.

Han börjar sitt nya jobb omedelbart och ska nu tillsätta ledamöter i hoppkommittén.
– Det är inte min roll som ordförande att ensam driva agendan framåt utan det ska vi göra tillsammans. Vi ska vara en samlande kraft i hoppsporten för att jobba för en gemensam utveckling.

– Med Niklas Jonsson som ordförande i kommittén får vi en kontinuitet i det arbete som påbörjats, och i det fortsatta arbetet är jag övertygad om att svensk hoppsport kommer få den utveckling uppåt och framåt vi alla vill se, säger Meta Persdotter, ordförande i Ridsportförbundets Tävlingssektion.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden