Dressyr
6 augusti 2018 14:44

Nilshagen och Blomgren håller clinic på Elmia

ElmiaEM-medaljören Therese Nilshagen ska hålla en clinic tillsammans med Anna Blomgren under tävlingarna på Elmia.

Nilshagen och Blomgren håller clinic på Elmia
Dressyrryttaren Anna Blomgren håller clinic på Elmia tillsammans med sin vän sedan unga år, Therese Nilshagen. Bilden är från Scandinavium där dressyrryttaren visade sitt speciella sätt att miljöträna hästar. ArkivFoto: Roland Thunholm

De båda Tysklandsbaserade svenska dressyrryttarna Therese Nilshagen och Anna Blomgren började båda sin ryttarkarriär på Vällingby ridskola utanför Stockholm.

Tillsammans med Dante Weltino var Therese Nilshagen bästa svenska ekipage på EM 2017 och är uttagen till VM i september. Anna Blomgren vann senast Grand Prix Special i Geneve med Törveslettens Quattro. Hon är även känd för sin speciella miljöträning av dressyrhästar, nu senast på Gothenburg Horse Show.

– Jag och ”Tessan” har varit goda vänner i många år och det ska bli kul att dela med sig att vad vi tycker och tänker när vi rider unghästar, säger Anna Blomgren till Svenska Ridsportförbundet.
– Extra kul eftersom svensk avel verkligen börjar komma fram i världen och det ska bli fantastiskt roligt att se de svenska unghästarna.

4-årsfinalen för dressyrhästar inleds med clinicen där Anna Blomgren och Therese Nilshagen delar med sig av sina erfarenheter och hur de tänker när det gäller unga hästar. Anna Blomgren är dessutom testryttare i finalen.

Elmia Scandinavian Horse Shows webbplats

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-