Dressyr
27 maj 2018 18:56

Nilshagen: ”Nu känns det lätt att köra hem”

InternationelltHon tog täten när Sverige tog en historisk seger i söndagens Nations Cup och blev tvåa individuellt. Nu firar Therese Nilshagen framgångarna med att sitta i lastbilen hem till sin tyska bas. "Vi vågade inte tro på seger innan," säger hon.

Nilshagen: ”Nu känns det lätt att köra hem”
Therese Nilshagen var bäst i det svenska laget som tog en historisk seger i Nations Cup på söndagen. (Arkivbild) Foto: Kim C Lundin

Sverige har börjat årets Nations Cup med två raka segrar. Den första i Frankrike förra helgen och den andra i Danmark på söndagen – och detta med två helt olika lag.
– Det känns som om Sverige har en bra bredd i truppen nu, säger Therese Nilshagen som var bäst i svenska laget och slutade tvåa individuellt med Dante Weltino Old (OLDBG hingst f 2007 e Danone-Welt Hit II, uppf Olaf Bahls, äg Dressurpferde Leistungsz och T. Nilshagen).

Jag är nöjd med min häst, men vet vad jag behöver hem och jobba med. Therese Nilshagen.

Det har aldrig hänt tidigare att Sverige öppnar Nations Cup på det här sättet. Det skrevs svensk ridsporthistoria redan när det blev seger i första omgången, och historieskrivandet fortsatte när det blev två segrar i rad.

Svenske förbundskaptenen Bo Jenå varnade för hemmanationen Danmark innan helgens tävlingar.
– Vi trodde inte vi skulle slå dem, vi vågade inte tro på seger innan. Nu hade de visserligen lite otur och fick Anna Zibrandtsen utesluten i lördagens Grand Prix då hennes häst bet sig i tungan. Det var jättetråkigt och kostsamt för dem men är ju en del av sporten, säger Therese Nilshagen.

3 procents marginal
Efter två dagars tävlande och jämna prestationer av det svenska laget kunde Sverige vinna med drygt 3 procent tillgod på tvåan Danmark.

Therese Nilshagen är baserad i Tyskland och hänger inte med de andra svenskar dressyrryttarna så mycket. Tinne Vilhelmson Silfvén, som gick ut sist i svenska laget på söndagen med Paridon Magi, och Therese Nilshagen har i och för sig tävlat mycket tillsammans. Båda ingick i det svenska bronslageet på EM förra året.
– Och Paulinda känner jag lite grann, men Jeanna var första gången jag träffade. Det har varit jätteroligt och vi har haft en bra lagkänsla, försökte peppa varandra och så där, säger Therese Nilshagen.

”Vet vad jag ska träna på”
Det är sällan hon är nöjd med sina prestationer, det gäller även söndagens Grand Prix Special där det blev 75, 319 procent.
– Jag hade inga fel, men min häst behöver fortfarande bli lite starkare i galoppen. Jag är nöjd med min häst, men vet också vad jag behöver hem och jobba med, säger hon.

Svenskgänget ville hem åt sina respektive håll efter prisutdelningen. Men för Therese Nilshagen såg det först ut som om hon skulle få stanna lite extra länge i Danmark.
– Min lastbil ville inte starta först. Men som tur var så var det bara lite krångel med batteriet och några kunde hjälpa mig att fixa det på tävlingsplatsen.
– Nu är jag på väg hem och kommer sitta i lastbilen till klockan 3 i natt. Men nu känns det lätt att köra hem, det är värre om det har gått dåligt.

Laddar för Rotterdam
Nästa tävling för Therese Nilshagen och Dante Weltino Old blir i holländska Rotterdam under midsommarhelgen.
– Då är det Nations Cup igen. Det ser vi fram mot.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden