Dressyr
27 maj 2018 16:19

Sverige visade klassen i Nations Cup

InternationelltDet svenska laget höll i sin ledning efter lördagens Grand Prix och vann helgens omgång i Nations Cup i Danmark.

Sverige visade klassen i Nations Cup
Foto: Ridehesten.com

Jeanna Högberg och Duendecillo var först ut i det svenska laget och slutade på 69,191 procent efter en jämn uppvisning där allt utom skrittprogrammet satt där det skulle.

Therese Nilshagen och Dante Weltino slutade 75,213 procent efter ett program som bland annat innehöll en härlig galoppökning. Det blev ledning i klassen .

För Paulinda Friberg blev det 68, 617 procent efter ett program utan vare sig riktiga toppar eller dalar.

Tinne Vilhelmson Silfvén och Paridon Magi var sist ut i de svenska laget. Då låg Sverige tvåa, inte ens en hel procent efter ledande Danmark. Det svenska ekipaget levererade en mjuk och jämn uppvisning som gav 72, 213 procent. Det räckte för att lyfta Sverige till ledning, men Holland hade ett starkt kort kvar i Emmelie Scholtens och Apache. Det var ett laddat ekipage som gav allt inne på banan. Det blev 74, 745 procent vilket räckte till en tredje plats för Holland. Danmark blev tvåa.

Therese Nilshagen blev tvåa individuellt, Tinne Vilhelmson Silfvén femma, Jeanna Högberg åtta och Paulinda Friberg elva. Danmarks Daniel Bachmann Andersen och Blue Hors Zepter vann med 78,128 procent.

Resultatlistor

Aktuell ställning i serien

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden