Hoppning
30 juni 2022 14:29

NM-guld och brons till hemmaryttare på hoppbanan

NM på FlyingeTrots ett nedslag lyckades Philip Svitzer hoppa hem det individuella NM-guldet i young rider-klassen. Även på juniorsidan blev det svensk medalj, genom Linn Arvidssons brons.

NM-guld och brons till hemmaryttare på hoppbanan
Linn Arvidsson och Glenmorangie hoppade hem ett NM-brons. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Roland Thunholm

Philip Svitzer gick ut näst sist med sin Exclusief (KWPN val f -09, e Tygo-Lancelot, uppf S. Van Dellen, Opende, äg Lena Svitzer) och trots att ett hinder föll i den första av dagens två rundor så räckte slutresultatet till individuellt guld.

NM-silvret gick till danska Mie Stuhr-Petersen/Vincel, och norska Synne Marit Eide hoppade hem bronset med Kleine Cherie.

Bland juniorerna var det ingen som kunde rå på finska Jone Illi, som radade upp idel nollor med sin Eolita L (KWPN sto f -09, e Verdi-Daimler, uppf De Lange, äg Cees Klaver). NM-silvret gick till Danmark och Karoline Sloth Kjær, i sadeln på SWB-stoet Diamond In West.

Linn Arvidsson var den som såg till att det blev svenskt på pallen, när hon hoppade hem bronset med familjeuppfödda Glenmorangie (SWB val f -12, e Cyklon-Landlord, uppf Niklas Arvidsson, äg Linn Arvidsson).

Resultat young rider
Resultat juniorer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden