Hoppning
29 juni 14:01
Ridsportplus

Philip Svitzer i slagläge inför NM-finalen

NM på FlyingeDet har varit snabba vändningar för Philip Svitzer som har fått kasta sig mellan Hagen, division I-tävlande och NM på Flyinge. Nu går han ut näst sist i den individuella YR-finalen, med sikte på guld.

Philip Svitzer i slagläge inför NM-finalen
Philip Svitzer och Exclusief säkrade lagsilvret och är nu ett nedslag från individuellt NM-guld. Foto: Kim C Lundin

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

NM stod inte på hans tävlingsschema men inför den individuella young rider-finalen på Flyinge på torsdag har Philip Svitzer skaffat sig ett perfekt slagläge med Exclusief (KWPN val f-09 e Tygo-Lancelot, uppf S. Van Dellen, äg Lena Svitzer). Hans två felfria rundor i laghoppningen säkrade också svenskt lagsilver på tisdagen.

Philip och mamma Lena Svitzer tillbringade midsommarhelgen i tyska Hagen, där Philip tävlade Alida Nike.
– När vi var där nere fick vi samtal hemifrån, från Helsingborgs Fältrittklubb. De frågade om inte Philip kunde komma hem så han var hemma på söndagen och kunde ingå i vårt division I-lag. Vi sa att vi skulle fixa det, så vi packade och körde hem på natten, berättar Lena.

Från division I till NM

Hemma fanns Exclusief, redo för tävling efter en lång konvalescens efter en buköppning. Han hoppade finalen i division ett och ordnade så att anrika Helsingborgs Fältrittklubb tog sig upp i högsta serien igen.

Knappt hemkommen ringde telefonen. Det var chef d’equipen för ungdomarna, Henrik Lannér, som erbjöd Philip och Exclusief en plats i det svenska laget vid NM.
– Många hade avböjt att ställa upp men Philip är ju den som aldrig säger nej, säger Lena.

I första dagens tidshoppning (bed C) tog Philip en hel del chanser och fick två nedslag, men tiden var ändå så bra att han gick in på sjätte plats. Och efter två felfria rundor i tisdagens lagfinal seglade han upp på andraplatsen på 2.03 fel, efter danska Mie Stuhr-Petersen (0.23 fel). Mindre än ett nedslag från guldet, alltså.

Ungdomarnas laghoppning blev en spännande tillställning, där Sverige låg på tredje plats efter första omgången, men tack vare gedigna insatser gick om Norge och tog silver, efter segrande Danmark.

På torsdagen är det alltså dags för den individuella young rider-finalen på Flyinge, där Philip och Exclusief går ut som näst sista ekipage av 19 startande.

Startlista YR-finalen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden