Hoppning
28 juni 2022 19:40

NM-guld till seniorerna – och NM-silver till young rider

NM på FlyingeDe svenska lagframgångarna vid Nordic Baltic Championships på Flyinge kulminerade på tisdagen med ett NM-guld till seniorerna och ett YR-silver.

NM-guld till seniorerna – och NM-silver till young rider
Glada unga seniorer med förbundskaptenen Henrik Ankarcrona i bakgrunden. Foto: Kim C Lundin

Sverige stod för en stark laginsats när de svenska seniorerna kammade hem NM-guldet på Flyinge på tisdagen. Detta efter att C-ponnylaget tagit guld på förmiddagen, följt av ett juniorbrons och sedan ett YR-silver.

I det svenska seniorlaget ingick André Brandt/Jones, Ottilia Lundgren/Comeonconrad, Daisy Pearson/Cuba VA och Andrea Persson/F. Las Vegas. Med idel felfria ritter och några enstaka nedslag landade Sverige på felpoängen 9,3. Silvret gick till Danmark som red i mål på 17,6. Sverige och Danmark var de enda nationerna som hade seniorlag på plats.

I YR-laget som tog silver ingick Ellinor Liwing/Cappuccino, Johanna Carlsson/Conrad HB, Philip Svitzer/ExclusiefJosephine Olsson/ All I Got Is U, Fanny Kullmyr/Dima och Stina Efraimsson/Dana. YR-guldet gick till Danmark.

Yrsilver
Young rider-laget med landslagsledaren Henrik Lannér på pallen. Foto: Kim C Lundin
Andre
André Brandt och Jones tog guld med seniorlaget och ligger tvåa inför den individuella finalen, med endast en dansk ryttare framför. Foto: Kim C Lundin

Lagresultat seniorer.
Lagresultat YR.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden