Dressyr
2 juli 2017 14:53

NM-guld till Minna och Isac

Minna Tilde inledde med vinst i torsdags och höll i segerformen. Tillsammans med Isac vann hon slutligen küren och NM-guldet.

NM-guld till Minna och Isac
Minna Telde tog guld och Malin Rinne tog silver.

Minna Telde och Isac (SWB, val, f 2005, e Hip Hop-Master, uppf Per-Crister Bengtsson) inledde på topp när de vann individuellt då lagmedaljerna fördelades. När det så var dags för kürfinalen var ekipaget återigen starka vinnare. De segrade på 75,05 procent och fyra av fem domare var rörande överrens om vilket ekipage som var bäst för dagen.

”Jag är väldigt glad över att min häst började slappna av mer och mer under tävlingens gång. Vi har fortfarande en bra bit kvar, men det går absolut åt rätt håll så jag är väldigt glad över att vi kan göra sådana procent även om jag önskar att vi kunde få till den kvalitén som jag vet att hästen besitter – det tar den tid det tar” säger Minna till arrangören.

Silvret landade också hos värdnationen, tack vare Malin Rinné/Scharmeur på 72,795 procent. NM-bronset i küren gick till danska Malene Kohlschmidt Ebbesen/Mira på 72,5.


Minna och Isac tog täten. Foto: Andrea Blixt

Detaljerat tidsprogram
Start- och resultatlistor dressyr
Start- och resultatlistor hoppning
Livesändning på Equisport.tv

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Vi ökar!Det firar vi med endast 15:- för första månaden