Ponny
21 december 2017 17:33

NM-vinnaren såld till ny ryttare

Punkt med guldEfter fyra år, som toppades med ett NM-guld, har Frida Edin och Covitha skilts åt.

NM-vinnaren såld till ny ryttare
Ekipaget vann sin tvåstjärniga debut på Eketorp. ”Det var obeskrivligt” säger Frida om sitt allra bästa tävlingsminne med Covitha. Foto: Lottapictures

– Det har varit fantastiska år med den ponnyn och en jätterolig resa, säger Frida Edin, som förstås är sorgsen efter avskedet samtidigt som hon kan se tillbaka på många roliga framgångar med Hof Ter Eketers Covitha (new forest, sto, f 2007, e Orlando-Sander, uppf Dhr L. Van de Put).

Tillsammans gick de från scratch till toppen där C-ponnyn flög fram och slog de större konkurrenterna i de absolut högsta fälttävlansklasserna. Frida berättar hur Covitha knappt hade hopptränat när hon kom till familjen som 6-åring och hur de har lärt sig allt tillsammans längs vägen. Bit för bit etablerade sig ekipaget och de avslutade med att bli nordiska mästare i fälttävlan för ponny på Hovdala i augusti.

NM satte punkt

– Vi har inte tävlat sedan dess – jag kände att det inte kunde bli bättre än så ändå.  Vi har varit igång som vanligt och bara försökt njuta av den sista tiden tillsammans, säger Frida och berättar att det blir tomt utan Covitha och hennes stora, positiva personlighet.

Frida konstaterar att hon visserligen hade kunnat ha kvar Covitha trots att den internationella ponnytiden är över, men att den blott 10-åriga ponnyn har så mycket att ge till andra ryttare.
– Hon är så ung och har så mycket talang, och jag skulle gärna vilja se henne i stora mästerskap fler gånger.

Medan Frida rider vidare på sin unghäst och kikar så smått efter någon häst som har gjort lite mer kommer Covitha att ridas vidare av Malva Jonsson, 12.
– Det är en ung och duktig liten tjej, och jag tror att det kommer att bli superbra, säger Frida.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden