Ponny
4 november 2017 14:47

Första SM-guldet till Filippa och Piccolo

GuldglädjeDe första medaljerna har delats ut på ponny-SM hos Billdals Ridklubb. Filippa Lagergren och Rendene Piccolo från Båstads Ridklubb vann SM-guldet i hoppning för kategori B efter en rafflande omhoppning.
– Min känsla just nu är helt fantastisk, jag kan inte få en bättre känsla, säger den överlycklig svenska mästaren.

Första SM-guldet till Filippa och Piccolo
Filippa Lagergren la beslag på det första guldet vid SM i Billdal. Foto: Fredrik Jonsving

Sju ekipage gjorde upp om de tre medaljerna på Fredrik Malms bana och Filippa Lagergren satsade rejält i omhoppningen tillsammans med Piccolo (BRP, val f 2003, e Ainsty Musical Dream-Rosevan Gypsy Moth).  Ekipaget var felfria och vann med nästan två sekunder före också silvermedaljören Sara MentzerTibbie från Nääs Hästsportförening.
– Min plan var att vinna och Piccolo var fantastisk, han ställer upp i alla lägen. Detta är min största seger någonsin, säger Filippa.

Hennes plan höll perfekt och Filippa var helt i sin egen bubbla inför den avgörande ritten i omhoppningen.
– Jag hade ingen koll på de andra ryttarna och deras resultat. Det var bara jag och Piccolo tillsammans, det var det enda jag tänkte på, säger guldmedaljören glädjestrålande.

Utslagsgivande bana

Bara sju ekipage klarade finalbanan felfritt, att jämföra med 29 felfria i fredagens omgång 1. Svårighetsgraden höjdes från Lätt A till Msv B och det gav rejält utslag.
– Det var ju både högre och mer tekniskt idag, men Picoolo skötte sig enormt bra och jag är så glad så jag kan knappt prata, säger Filippa.

Silvermedaljören Sara Mentzer var lika glädjestrålande hon, och hyllar sin ponny med silvermedaljen runt halsen.
– Det här är helt klart det bästa jag har varit med om. Tibbie var så med på noterna och det behövdes för banan var mycket svårare idag, säger Sara.

Alice Forsgren och Munsboro Chocolat et Fudge tävlandes för Vindelns Ridklubb knep bronsmedaljen.

Resultat

171105bponnysmfj
De tre medaljörerna i kategori B intog pallen. Foto: Fredrik Jonsving

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden