Hoppning
4 november 2017 20:50

Beata och Titanic gjorde det igen – nytt guld

GuldreprisBeata Hermelin och VDL Titanic från Flyinge RF var enda felfria ekipage i omhoppningen och tog hem guldet i riksmästerskapet för children, precis som förra året. Guldmedaljören hyllade sin segerhäst.
– Han var så jättefin och jag litar på honom till hundra procent, det känns fantastiskt, säger vinnaren.

Beata och Titanic gjorde det igen – nytt guld
Beata Hermelin stod högst upp på prispallen under inomhus-SM i hoppning för children nyligen - hon är också en av många unga ryttare som tävlar i olika kategorier. Foto: Fredrik Jonsving

De gick ut som sista ekipage i omhoppning och hade guldvittring sedan silver- och bronsmedaljörerna, Alma CarlénCorsica Q, från Borås Fältrittklubb och Ebba Farinder med Ecclest One från Nääs Hästsportförening båda haft varsitt nedslag.

En felfri ritt skulle säkra segern för Beata Hermelin och VDL Titanic (KWPN, val, f 2000, e Neckar-Lord, äg Stall Lagerfelt AB).
– Jag var väldigt glad när jag var nolla och mot sista hindret tänkte jag bara RM-guld, RM-guld, RM-guld!

Beatas ridning imponerade

Förra året blev det guld både på SM utomhus och på RM, som är childrens mästerskap inomhus. I dag imponerade ekipaget redan i grundomhoppningen med en förtroendeingivande ritt där Beata lotsade rutinerade Titanic mycket fint. Det strålade trygghet om ekipaget.
– Han är bäst av alla och jag älskar honom mest av allt på hela jorden, säger Beata medan segerhästen kläs i guldtäcke och segerkrans inför helgens sista prisutdelning på Billdals Ridklubbs hyllade arrangemang.

Vad betyder det att få rida en häst som honom så här tidigt i karriären?
Det betyder väldigt mycket för framtiden. Vi har lärt känna varandra nu och jag börjar hitta rätt med honom, det känns så jättebra.

171104rmcfj2
Beata Hermelin och hennes ”Nicke” vann RM inomhus och SM utomhus förra året. Nu blev det en ny RM-titel för ekipaget, som i somras var Sveriges bästa ekipage på EM för children. Foto: Frdrik Jonsving

Lycklig silvermedaljör

Alma Carlgren strålade i kapp med silvermedaljen som hon vunnit efter vad hon rankar som karriärens hittills största framgång.
– Det är det bästa, jag är så supernöjd, säger hon efter avslutad silverritt.

Tillsammans med Corsica Q hade hon precis som trean Ebba Farinder och Ecclest One ett nedslag. Men Boråsryttaren var nästan fem sekunder snabbare och knep silvermedaljen.

Resultat

171104rmcfj5
Alma Carlén på Corsica Q säkrade silvret. Foto: Fredrik Jonsving
171104rmcfj4
Ebba Farinder med Ecclest One fick med sig ett fint brons hem. Foto: Fredrik Jonsving
171104rmcfj6
Bling i stora lass väntade på de unga talangerna. Foto: Fredrik Jonsving

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden