Ponny
4 november 2017 16:35

Lilly vann SM-guld på första försöket

FullträffDet var en bana som satte ryttarna rejält på prov. Men det stoppade inte Lilly Johansson med Small Titan, som blev guldmedaljör i sin första start på ett svenskt mästerskap.
– Det är mitt första SM men jag vågade ändå drömma om att vinna, säger den nykorade kategori C-vinnaren.

Lilly vann SM-guld på första försöket
Mot guldet. Foto: Fredrik Jonsving

Trots att det var ekipagets första mästerskap visade från Hittarps Ridklubbs Lilly Johansson med Small Titan (ISH, val, f 2007, e okänd-okänd) inga prov på nerver när medaljerna skulle fördelas på inomhus-SM i hoppning för kategori C.

Silvermedaljören; välridande Ebba Lindbergson med Munsboro Cross från Jump Club Ridsportförening, rev ett hinder i omhoppningen. I och med det kunde Lilly som sista ryttare i omhoppningen sikta på en felfri runda för att säkra guldet.
– Jag var lite nervös men han är så superärlig så även om jag lägger honom fel så hjälper han mig alltid så jag kände mig ganska lugn, säger hon på väg in till prisutdelning.

Banan passade Lilly

Segerekipaget inte bara vann utan sattes också rejält på prov i första mästerskapet. Lilly red väl avvägt och mycket följsamt på Small Titan i både grundomgång och omhoppning och det var precis vad som behövdes. De var en av endast tre felfria på banan där elva ekipage utgick.
– Det var svårt idag, men det gillar jag. Det är roligt med utmaningar, säger Lilly som siktar högt inför framtiden.

Thea och Woody bronsmedaljörer

Det krävdes två omhoppningar för att kora medaljörerna. Thea Gånehed hoppade om mot Ida Selin och Tilde Nyström i kampen om bronset.

Och som första ryttare i den omhoppningen la Thea från Billdals Ridklubb, som var en av endast tre felfria i grundomgången, ribban högt. En snabb och snäv ritt av Thea och Woodfield Night Light gav dem en finfin bronsmedalj.
– Det gick fort det där, jag tänkte att jag skulle rida fort för jag var först ut. Jag är så nöjd, säger Thea.

171104smkatcvinnarefj4
I februari startade Lilly sin första medelsvår någonsin och sedan dess har det gått stadigt uppåt. Nu fick Small Titan en rosett som var allt annat än Small… Foto: Fredrik Jonsving
171105cponnysmfj
Kategoris C:s medaljörer med Lilly Johansson högst upp på pallen. Foto: Fredrik Jonsving
171104smkatcvinnare3fj
Hittarps-ekipaget, som började tävla tillsammans förra våren, tog täten i ärevarvet hos Billdal. Foto: Fredrik Jonsving

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 111 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-