Ponny
4 november 2017 18:54

Pontus tog guldet med familjeuppfödningen

TillbakaPontus Wettersten och egna uppfödningen Poetic's Floura från Halmstads Fältrittklubb bärgade guldmedaljen för kategori D i inomhus-SM i hoppning.
– Jag älskar henne, hon är helt fantastisk, säger nyblivna guldmedaljören om sin kanske allra största guldklimp.

Pontus tog guldet med familjeuppfödningen
Vinnarna i täten med segertäcket på. Foto: Fredrik Jonsving

Att vinna med familjens egna uppfödning är något alldeles extra. Det tioåriga vinnarstoet har en stor plats i sin ryttares hjärta.
– Jag är så stolt över henne, att vinna med en häst man känt hela hennes liv känns som något alldeles extra, säger Pontus Wettersten just utkommen från ärevarvet.

Poetics’s Floura (conn, sto, f 2007, e Poetic Justice-Dunlewey Sonny Jim, uppf/äg Anne Patersson) har just kommit tillbaka från skada och inför omhoppningen var det viktigaste att få med sig en bra känsla inför kommande uppgifter.
– Jag trodde att det fanns möjlighet att ta tiden men min plan var en felfri runda och att hon skulle lämna med bra självförtroende eftersom vi inte har tävlat henne på ett tag nu. Jag ville verkligen att hon skulle känna att det var kul, säger Pontus.

Den svenska mästaren kommer tillbaka till Billdal nästa vecka för att starta i junior-SM.

Brons till Svitzer på ny häst

Pontus Wettersten vann före silvermedaljören Frida KarlssonTinnerath Lad, ridandes för Karlslunds Ryttarsällskap som inledde omhoppningen med en stabil och felfri ritt.

Bronsmedaljen vanns av fyrfaldige svenska mästaren Philip Svitzer från från Flyinge Ryttarförening. Han red Massaqua T, en häst som bara funnits i Philips stall en månad. Ekipaget var snabbast i omhoppningen men en bom föll.

Banplanen fungerade

I och med att medaljerna delats ut i den sista ponnykategorin på inomhus-SM kan vi också summera banorna som designats av Fredrik Malm, som kan vara nöjd med jobbet.

Banorna har varit av mästerskapskaraktär; varit utmanande nog för att kora en mästare men lämnat en god känsla hos ekipagen efter rundorna.
– Planen har varit att de ska komma till finalen fyllda av självförtroende efter bra rundor i kvalen, då kan man sedan utmana lite mer i finalen. Den planen har fungerat bra tycker jag, säger banbyggaren Fredrik Malm.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden