Hoppning
10 augusti 2017 19:39

Beata och Titanic till EM-final

Felfritt, felfritt och felfritt igen. Förra årets svenska mästare Beata Hermelin och Titanic levererade och är klara för final på EM.

Beata och Titanic till EM-final
Beata Hermelin och "Nicke" har säkrat en finalplats på EM.

När Ridsport pratade med childrenryttaren Beata Hermelin inför EM-debuten avslöjade hon att målet var att nå finalen. Det klarade hon med bravur – felfritt rakt igenom i tre rundor och en säker finalplats.
– Det känns sjukt kul och jag trodde nog aldrig att det skulle bli så. Att ha noll fel med sig in i finalen också – det trodde jag verkligen aldrig, säger en sprudlande glad Beata som blir den enda svensken i finalen.

Hon inledde felfritt och fortsatte på samma spår i de två lagrundorna i dag. 37 grader visade termometern, men det kunde inte stoppa den svenska duon. Blott 15 av över 100 ekipage lyckades med helt felfritt.
– Det kändes jättejättebra och jag bara klappade och kramade Nicke så mycket jag kunde, säger Beata om att passera mål med ett helt prickfritt protkoll.

Nu har Beata nått första målet och laddar om inför lördagens final. Hon siktar på att göra lika bra rundor då och hoppas på att det kan bli en EM-placering.
– Det är ett högt mål, men jag hoppas på det, säger Beata.

Det svenska childrenlaget slutade på plats 15 av 20 lag. Storbritannien vann guldet, följt av Belgien och Polen.

Viggo 22:a just nu
Young riders red sin första lagrunda i dag och rider vidare i morgon. Just nu ligger Viggo Björklund med Vincero bäst till på individuell plats 22. Alice Tapper med Doge Dogelito ligger på plats 30. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden