Hoppning
6 april 2020 16:53

Norrköping Horse Show satsar allt på i höst

Byter fokusArrangörerna av Norrköping Horse Show satsar nu allt krut på höstens tävlingar i stället. Men frågan är om sponsorer och partners hänger på. – De som har hört av sig hittills säger att de inte vågar bestämma något i nuläget, säger Claes Pettersson, en av arrangörerna.

Norrköping Horse Show satsar allt på i höst
Någon Spring tour för Seven Stars blir det inte i Norrköping i år, men Claes Pettersson hoppas på en Autumn tour. Foto: Roland Thunholm

I mitten av maj äger Norrköping International Horse Show rum – alla år utom i år. I stället riktas nu fokus på att göra något stort av höstupplagan i slutet av augusti, med både ATG Riders League och Seven Stars.
− Jag är optimistisk realist, och hoppas att vi är igång med tävlandet då, men säker kan man inte vara, säger Claes Pettersson, en av tävlingsarrangörerna.

De ansvariga för tävlingen har precis skickat ut en fråga till alla sponsorer och partners och frågat om de kan planera om, och medverka i veckorna 35 och 36 i stället.

− Vi har inte fått så mycket respons än, och från dem som svarat är beskedet att ”vi bestämmer inget än, men kanske i maj/juni”, fortsätter han.

Alla vill ha tävling

Det kommer att bli tätt mellan evenemangen när tävlingssäsongen väl kan dra i gång, men för Norrköpings Horse Show var vecka 35 och 36 redan bokade, dels till höstupplagan av Norrköping Horse Show, dels till Åby Ridklubbs tävlingar veckan efter.
− Om andra vill flytta sina arrangemang från vår till höst brukar ordningen vara att vi som redan har tävlingar inlagda får säga ja eller nej till dessa, säger Claes Pettersson.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden