Sportnytt
21 juni 2019 06:00

Nu avgörs vilka som får finalplatser i Swedish 7-Star

Sista chansenI helgen ska 14 ekipage sållas ut, som sedan får starta finalen i Swedish 7-Star Spring Tour på Falsterbo Horse Show. En lyckad insats där ger i sin tur en biljett till meetingets internationella klasser.

Nu avgörs vilka som får finalplatser i Swedish 7-Star
Elina Petterson, här på Canastra Z från Falsterbo 2015, vann första kvalet till 7-Stars på torsdagen tillsammans med Egano.

Mycket står på spel när Gothenburg Summer Tour II avgörs i midsommarveckan. Arrangerande Fjärås Ryttare har tävlingar tio dagar i rad på Åby arena, och under helgen sker de stora avgörandena.

En stor del av svenska eliten är på plats för att göra upp om de sista viktiga kvalplatserna till Falsterbo Horse Show. På torsdagen reds första kvalet till söndagens finaler, och högsta klassen, 145-hoppningen, vanns av Elina Pettersson och Egano. På söndag går finalerna, däribland Åby Travets Grand Prix med 50 000 till segraren.

Grand Prix-klassen är också sista och avgörande kvalet i 150-touren i 7-stars, och en plats i finalen på Falsterbo kan öppna dörrarna för start i de internationella klasserna på Falsterbo. De fyra bästa från finalen på Falsterbo får rida  i CSIO5*-klasserna under Falsterbo Horse Show, och landslagsledningen fördelar sedan ytterligare två platser till ryttare som deltagit i 7-Star-kval under våren.

Det är också ett stort antal andra klasser som avgörs på Åby, såsom sista chansen att kvala 7-åringar till Falsterbo.
På plats i Göteborg finns flera ryttare från Norge, Bruce Goodin som red i VM för Nya Zeeland, liksom den japanska ryttaren Shino Hirota med sin svenskfödda skäck Life is Beautiful som tog hela Gothenburg Horse Showpubliken med storm. Ekipaget gör nu ytterligare en tävling i Sverige i och med Gothenburg Summer Tour.

Åbytravets nyrenoverade arena är öppen med fri entré genom huvudentrén till tävlingarna.

Här finns start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden