Hoppning
26 juli 2018 09:55

Nu drar SM-tävlingarna i gång

MästerskapDenna vecka rids utomhus-SM i hoppning för seniorer, young riders och juniorer. Första omgången rids under torsdagen - här hittar du allt du behöver för att följa tävlingarna.

Nu drar SM-tävlingarna i gång
Anders Lidbeck och Nabucco R står snart redo på startlinjen för att försöka ta ett SM-guld även utomhus (arkivbild). Foto: Fredrik Jonsving

Precis som vid inomhus-SM i höstas är det Billdals Ridklubb som arrangerar årets SM i hoppning utomhus. Platsen är Åby Ridarena, och tre svenska mästare ska koras under helgen. Första omgången rids under torsdagen, andra omgången under fredagen och finalerna går på söndag. Tävlingarna har fri entré onsdag till lördag, men till söndagens finaler behövs det biljett vilket går att köpa här.

Klasserna har relativt många anmälda med 43 seniorer, 28 young riders och hela 53 juniorer. Regerande seniormästaren Irma Karlsson finns dock inte med i startlistorna för att försvara sin titel. Däremot finns regerande inomhusmästaren på plats, Anders LidbeckNabucco Z. Även silver- och bronsmedaljörerna från utomhus-SM 2017, Jens Wickström och Robin Ingvarsson, finns på plats för att fightas om guldet.

Alice Tapper
Alice Tapper rider SM både som Young Rider och Senior. Foto: Roland Thunholm

Alice Tapper är en av de mest förekommande SM-deltagarna i startlistorna och startar två hästar i Young Rider-SM och en häst i senior-SM.

Arrangörens hemsida
Start- och resultatlistor
Livesändning

Regler Seniorer
Regler Young Riders
Regler Juniorer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 90 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden