Hoppning
7 maj 2018 09:38

Ung kvartett GP-placerade i tuff konkurrens i Frankrike

Unga framgångarEtt stort gäng unga svenska hoppryttare tävlade i helgen i franska Fontainebleau och några av dem avrundade med GP-placeringar.

Ung kvartett GP-placerade i tuff konkurrens i Frankrike
Alice Tapper, här med Qunicy då de tog YRSM-brons i somras, var sjua i GP:n i Frankrike. Foto: Roland Thunholm

Alice Tapper var en av de svenska ryttarna som hade en lyckad helg i Fontainebleau.  I Grand Prix för young riders avslutade hon med att komma sjua bland uppåt 70 ekipage som snabbaste fyrafelare med Doge Dogelito, som hon var bästa svensk med på YR-EM i somras då det blev plats 13.

Under helgen var Alice även femma och sexa med Cougar Q i U25:s 1,35-klasser, samt placerade sig med Calitha CC i U25:s 1,30. Mikaela Gustaphson och Cum Laude 5 placerade sig som tolva i GP:n för young riders och innan dess hoppade de hem en placering i 1,40, där även Stella Röhlcke och Delina var placerade.

Ridsport
Axelina och Evita blev bästa juniorsvenskar i GP:n på 0+8 fel. Arkivbild: Roland Thunholm

Två placerade i junior-GP

I juniorernas Grand Prix var Axelina Pettersson Häggström bästa svensk med Evita. De la beslag på placering 13 bland nästan 100 ekipage. Inte långt efter kom Julia Hallberg på placering 15 med Clann Lux Imp. Det ekipaget var även tolva i 1,30.

Julia var därtill felfri med Jamaica W i 1,40 för ekipagen som inte red Nations Cup och delade förstaplatsen fyra andra felfria ekipage. Ännu en svensk placering i helgen togs av Michelle Cranning Hillgren som åtta i U25:s 1,20 med Vanilla F.

Tufft motstånd i Nations Cup

I Nations Cup stod young rider-laget för den bästa svenska insatsen som femma av tolv lag och där ordnade Antonia Pettersson Häggström och Chickflick K två felfria rundor för laget.

I juniorernas Nations Cup blev Sverige elva av tretton lag. Två av lagmedlemmarna satte felfritt: Janelle Larsson med Staralme Esc Z och Michelle Cranning Hillgren med Udermus.

Resultat

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden