Hoppning, Ponny
8 april 2018 18:03

Svenska ungdomar internationellt GP-placerade flera gånger om

Unga framgångar De svenska unga hoppryttarna höll sig väl framme i belgiska Opglabbeek. Det blev minst en blågul GP-placering i var och en åldersgrupperna.

Svenska ungdomar internationellt GP-placerade flera gånger om
Anna Hästbacka var en av ryttarna som plockade fina internationella placeringar i Belgien. Arkivbild: Roland Thunholm

Hoppningen för ungdomar i Opglabbeek, Belgien, inleddes med en skörd individuella placeringar (läs tidigare artikel här) och när det hettade till på höjden fortsatte svenskarna att hålla sig väl framme.

I ponnyernas Grand Prix lyckade Anna Hästbacka/Veni Vidi Vici bäst av de svenska ryttarna. Dubbelt felfritt och sjunde plats för ekipaget som även var tvåa i 1,30 där Pontus Wettersten/Poetics Floura var sjua och Frida Karlsson/Tinnerath Lad kom tia.

I ponny-GP:n tog Mathilda Bohlin/Miclas Aristocrat elfteplatsen. Ännu en placering för ponnyer tog Philip Svitzer/Massaqua T som tia i 1,30.

Beata och Titanic i farten

I childrens GP vara Beata Hermelin/Titanic VDL bästa svenska ekipage på placering 1tio. Just efter sig hade de Alice Borglund/Caspian som red hem placering elva.

I juniorernas Grand Prix placerade sig Ingemar Hammarström/Captain Sparrow 5 som nummer 12. Ingemar var även nia i tidshoppningen 1,30-1,35 med Cascara RN och där kom Josefine Nykvist/Phinemang elva.

I Grand Prix för young riders blev Wilma Marklund/Carlogero placerad nia på ett nedslag och Clara Lindgren/Naomi blev placerad elva på lika många fel. Wilma Marklund/Django kom sexa i lilla tourens 1,30-1,35 och den klassen fick en svensk vinnare genom Alice Tapper/Cougar Q.

Resultat

171210 Södertälje Wilma Marklund och Carlogero vann Young Rider-hoppningen med kval till Scandinavium 2018. Photo: Roland Thunholm Code: 718 35
Wilma Marklund och Carlogero placerade sig i GP:n för unga ryttare. (Arkivbild). Foto: Roland Thunholm

 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden