Hoppning, Ponny
7 april 2018 08:59

Unga svenskar internationellt placerade i Belgien

Unga hoppryttareEtt gäng unga svenskar hoppar i helgen i Opglabbeek i Belgien. Det har varit stolpe ut i nationshoppningarna, men däremot har svenskarna tagit en skörd individuella placeringar.

Unga svenskar internationellt placerade i Belgien
Janelle Larsson, som här hoppar med Staralme Esc Z i Scandinavium, har placerat sig med båda sina hästar i Belgien. Foto: Roland Thunholm

Hoppningen i Opglabbeek, Belgien, pågår som bäst och bland annat har nationshoppningar avverkats. Sverige hade dessvärre stolpe ut i laghoppningarna med childrenlaget som bäst på plats fem av sex. Både junior- och young rider-laget landade längst ner i resultatlistan.

I childrens 1,25 för ryttarna som inte hoppade nationshoppningen gick det desto bättre: Alice Borglund/Caspian vann och Filippa Franzetti/Claro 2 kom femma.

I childrens stora rundas första 1,25 var Beata Hermelin/Titanic VDL tia.  I childrens lilla runda tog Ebba Danielsson/Bonita  en seger i 1,15 och Alice Borglund/Nino la beslag på andraplatsen. I en annan klass på samma höjd var  Ebba fyra respektive sjua med Bonita och Validento, medan Alice Borglund/Caspian kom femma.

Dubbelt Janelle

I juniorernas stora runda blev Janelle Larsson/Staralme Esc Z åtta 1,40. Tillsammans med Baltimore blev Janelle placerad som nummer 14 i en annan klass på samma höjd.

Bland young riders tog Sofie Ekestubbe/Bilexa en  tolfteplats i stora rundans 1,45 och Alice Tapper/Cougar Q kom femma i lilla rundans 1,35.

I ponnyklasserna har Mathilda Bohlin placerat sig. Tillsammans med Miclas Aristocrat var hon tvåa i 1,25 med runt 65 startande och i 1,15 var Mathilda placerad med Finn Junior på plats 11.

Tävlingarna rullar nu vidare med bland annat Grand Prix-klasser på agendan.

Resultat

171029wilamsofiebilexart
Sofie Ekestubbe och Bilexa placerade sig i 1,45. (Arkivbild) Foto: Roland Thunholm

 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden