Hoppning, Ponny
23 januari 2018 07:00

Unga framtidshopp på träning

UpptaktsträffarLandets framtida stjärnryttare har under två helger samlats för att få en bra start på säsongen. Under ledning av juniorerna och ungdomsryttarnas förbundskapten Svante Johansson har allt från ponny- till ungdomsryttare tränats.
- Det är bra att ha med alla åldersgrupper, det är viktigt att få med alla i samma system, menar Svante Johansson.

Unga framtidshopp på träning
”Det är en fördel att jag har sett ryttarna på träning när jag ska hjälpa dem på större tävlingar”, menade Svante Johansson vid helgens landslagsträning för ponny-, children-, junior- och ungdomsryttare Foto: Jennifer Åström

Förra helgen hölls träning på Flyinge för ryttare från södra Sverige, den här helgen var det dag för ryttare från landets mellersta och norra delar att samlas på Strömsholm.

Förutom två dagars träning för Svante har ryttarna också haft föreläsningar där de fått veta mer om de nya karenstidslistorna för dopning och vad som är tillåtet och inte tillåtet vid tävling och träning.
– Det är viktigt att alla har ordentlig kontroll eftersom reglerna skärps hela tiden – vilket förstås är bra, tycker Svante och berättar att det är förbundets landslagveterinärer Rasmus Westergren och Axel Wallman som har hållit informationen.

 

Junioren Stina Efraimsson var en av ryttarna som deltog vid landslagsträningen på Strömsholm
Junioren Stina Efraimsson var en av ryttarna som deltog vid landslagsträningen på Strömsholm Foto: Jennifer Åström

Under dagarna i Flyinge och Strömsholm har Svante, förutom att få se ryttarna rida, även haft möjlighet till individuella samtal och avstämning inför den kommande säsongen.
– Vi har tittat mycket på planeringen och alla är otroligt ambitiösa så det gäller att se till att det inte blir för mycket. Det är en av de viktigare bitarna – att de lär sig hur man lägger upp säsongen för att få hästarna att prestera som bäst när det gäller, konstaterar Svante.

Under träningshelgerna har även Ulrika Bidegård funnits på plats för att prata med ”sina” ponny- och childrenryttare.
– Det har varit perfekt att få möjlighet att lära känna ryttarna så här i början av säsongen, menar Ulrika som är relativt ny som ledare för de yngsta ryttarna.

Svante är också nöjd med att ha Ulrika på plats och tycker att man har ett väldigt bra team kring samtliga svenska hopplandslag som jobbar bra ihop.
– Det känns skönt att vi alla har samma syn på hur det ska fungera och att det inte blir några vattentäta skott mellan landslagtrupperna. Childrenryttarna är snart juniorer och det dröjer inte förrän juniorer och ungdomsryttare är uppe på seniornivå, då måste det finnas en enhetlig linje, konstaterar Svante.

Ryttarna fick jobba mycket med markarbete och grundridning. Här rider vinnaren av inomhus-SM för ungdomsryttare, Mikaela Gustaphson.
Ryttarna fick jobba mycket med markarbete och grundridning. Här rider vinnaren av inomhus-SM för ungdomsryttare, Mikaela Gustaphson. Foto: Jennifer Åström

Även ryttare och föräldrar var mer än nöjda med träningarna på Strömsholm och konstaterade att de nu hade en bra grund inför tävlingarna i Helsingborg och Borås.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden