Hoppning
20 februari 2018 10:17

Leprevost och Vagabond de la Pomme splittras – ny ryttare klar

InternationelltFranska toppryttaren Penelope Leprevost och hennes mästerskapshäst Vagabond de la Pomme är inte längre ett ekipage då ryttarens samarbete med hästens ägare har brutits. Nu är det klart med ny ryttare på hingsten och de andra internationella tävlingshästarna.

Leprevost och Vagabond de la Pomme splittras – ny ryttare klar
På EM i Göteborg red Penelope Leprevost Vagabond de la Pomme – en av de hästar hon nu förlorar. Foto: Roland Thunholm

Penelope Leprevost och Vagabond de la Pomme (SBS hingst f 2005 e Vigo D Arsouilles STX-For Pleasure, uppf Cheval de Sport, äg Megret Genevieve) var bland annat tvåa i världscupfinalen 2015 och deltog på EM i Göteborg.

Nyligen blev det känt att det franska toppryttaren avslutar sitt samarbete med stuteriet Haras de Clarbec som också äger Urano de Cartigny och Corrado du Moulin som båda har tävlats av Penelope Leprevost. På sin Facebooksida berättar Haras de Clarbec att fransmannen Nicolas Delmotte tar över tyglarna. 39-åringen var framgångsrik som junior och ung ryttare och har flera EM-medaljer från unga år. Han har också tävlat flitigt internationellt sedan dess.

Det framgår inte vad som händer med Flora de Mariposa som Leprevost har tagit VM-silver och OS-guld med i lag.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden