Hoppning
9 februari 2018 15:31

Penelope Leprevost och hästägaren går skilda vägar

AvslutEfter år av framgångar och medaljer avslutar Penelope Leprevost och hästägaren Haras de Clarbec sitt samarbete.

Penelope Leprevost och hästägaren går skilda vägar
Penelope Leprevost har under samarbetet bland annat spenderat flera år med OS-hästen Flora. De gjorde sin sista gemensamma start i juli. Foto: Roland Thunholm

I ett pressmeddelande, som en rad franska medier citerar i dag på eftermiddagen, berättar Haras de Clarbecs ägare Geneviève och Dominique Mégret att samarbetet med den franska landslagsryttaren Penelope Leprevost avslutas. Bland hästarna som Leprevost rider eller har ridit finns Nayana, Topinambour, Flora de Mariposa, Vagabond de la Pomme och Ratina d’la Rousserie.

Ny ryttare inte bestämd

”Haras de Clarbec och Penelope Leprevost har, efter samråd och i samförstånd med Franska Ridsportförbundet, bestämt att avsluta sitt samarbete (…) Haras de Clarbec och Penelope Leprevost ser tillbaka på att deras nära samarbete har präglats av stora sportliga framgångar”, står det bland annat enligt Grand Prix Replay. Bland de gemensamma framgångarna finns VM-silver i lag på hemmaplan 2014, OS-guld i lag 2016 och silver i världscupfinalen 2015.

I pressmeddelandet önskar bägge parter varandra lycka till och berättar att de planerar att behålla ett nära personligt band även framöver. Vem som tar över tyglarna på Leprevosts Haras de Clarbec-hästar är inte bestämt och beslutet ska enligt ägarna själva tas ”utan brådska”.

Ridsport, Ullevi Dag 5
På EM i Göteborg red Penelope Leprevost Vagabond de la Pomme – en av de hästar hon nu förlorar. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden