Dressyr
16 januari 2018 11:17

Ny amatörtour i dressyr till Falsterbo

FHSDen populära amatörtouren i hoppning får nu sällskap av dressyren. I sommar rids den första finalen av Krafft the Tour of Amateurs i dressyr i Falsterbo.

Ny amatörtour i dressyr till Falsterbo
Unga hästar från hela världen möts i UVM i början av augusti. Foto: Roland Thunholm

Krafft the Tour of Amateurs har lockat många, många ryttare sedan starten 2009. Varje sommar går finalen i Falsterbo och vid årets Falsterbo Horse Show kommer även historiens första final av Krafft the Tour of Amateurs att äga rum.

– Det här ska bli jättekul. Det är något vi har tänkt på länge, men det är ett otroligt tight tidsprogram i Falsterbo. I takt med att klasser har flyttat från dressyrbanan till den nya gräsbanan har det blivit mer tid ledig på dressyrbanan och just en sådan här tour är något många har frågat efter. Det är roligt att ”vanliga ryttare” får chansen att rida i en sådan miljö, säger Johan Lenz, tävlingsledare för dressyren på FHS, till Ridsport.

”Här ges möjligheten för den medelsvåra ryttaren att kvala för att rida en final i medelsvår kür till egenkomponerad musik i Falsterbo. Vi hoppas att många ser detta som en fantastisk möjlighet och en kul utmaning. Musiken och upplägget hoppas vi också ska ge en upplevelse för  publiken”, säger Sandra Hodik, vd för KRAFFT i ett pressmeddelande.

Kval från mars till juni

Kvalperioden är öppen från fredagen den 2 mars till söndagen den 17 juni. De 16 ryttare som samlar mest poäng i MsvB-klasser (Allmänt intryck MsvB undantaget) och MsvC:1 och MsvC:2  får rida i Falsterbo. Där rids en MsvB:4 och en Msv kür. Proposition med mer exakt information finns tillgänglig från nästa vecka, enligt arrangören.

Touren kommer att vara öppen för ryttare med svensk tävlingslicens som 2015–2018 inte har startar Intermediaire eller högre, och/eller inte placerat sig i Medelsvår A/Prix St Georges eller högre.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden