Sverige
14 juli 2018 09:50

Ny app hjälp för hållbar träning

FalsterboEtt försäkringsbolags kunskaper kombinerat med teknologi som mäter hästens rörelse och elitryttares erfarenhet har gett en app som hjälper ryttare att träna sina hästar på ett hållbart sätt.

Ny app hjälp för hållbar träning
Daniel Svensson med Khan v/d Donkhoeve trivs bland träden kring Strömsholm där Agria har anlagt en naturbana. Nu tar försäkringsbolaget ännu fler steg för att få ryttare att rida mer varierat. Arkivbild: Roland Thunholm

Den nya appen heter Equilab och är framtagen tillsammans med försäkringsbolaget Agria. Innehållet kommer regelbundet att uppdateras med ridövningar som bland annat hoppryttaren och stallmästaren Jens Fredricson har tagit fram.

Vi vill öka medvetenhet om vad man gör när man tränar. Agnes Fabricius, Agria.

Målet är att lyfta fram vikten av varierad och planerad träning för friska och hållbara hästar. Genom appen får ryttarna tillgång till Agrias kunskapsbank och kan använda denna kunskap i sin vardagsträning.

– Vi vill öka medvetenhet om vad man gör när man tränar och ge alla ryttare ett bra verktyg för att fler ska se nyttan med att planera sin träning. Det är viktiga bitar som förhoppningsvis bidrar till färre hältor, och på sikt fler friska, hållbara hästar, säger Agnes Fabricius, vd för Agria Djurförsäkring i ett pressmeddelande.

Appen ska också innehålla inspirationsfilmer och olika tips.

– Målet med Equilab är att förse ryttare med insikter och kunskap baserad på deras egen hästs träning. Denna information möjliggör såväl utveckling som hållbar träning på ett unikt sätt, säger Adam Torkelsson, vd för Equilab i pressmeddelandet.

Nyheterna lanseras på ett seminarium Falsterbo på lördagen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden