Hoppning
12 november 2018 18:19
Ridsportplus

Ny häst till Peder: En av de främsta i sin årgång

SamarbeteRegerande Europamästaren Peder Fredricson har fyllt på i stallet. Senaste tillskottet är 8-årige Kirlo van den Bosrand som har varit en av de bästa i sin årgång i Belgien tillsammans med sin svenska ryttare Olivia Kinneson. "Vi vill ge Kirlo de bästa förutsättningarna," säger hon.

Ny häst till Peder: En av de främsta i sin årgång
Peder Fredricson. ArkivFoto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Det är Olivia Kinneson som har inlett ett samarbete med Grevlundagårdens team som består av bland annat Peder Fredricson och Stephanie Holmén när det gäller Kirlo van den Bosrand (BWP val f 2010 e Cardento-Htrillo van de Heffinck, uppf Luc Huyghe, äg Quimore AB).

  Det har varit ett stort intresse från olika spekulanter men vi tycker det är spännande att vara med på hans fortsatta resa och utveckling. Olivia Kinneson om beslutet att inte sälja.

  – Vi tror att det är en väldigt bra häst och vi vill ge honom de bästa förutsättningarna att ta steget upp och etablera sig på högsta nivå, säger Olivia Kinneson.

  – Vi har tidigare haft samarbete med Lisen och Peder och känner att deras system och horsemanship passar Kirlo och oss väldigt bra.

  Belgienbaserade Olivia Kinneson och Kirlo van den Bosrand har tävlat internationellt upp till och med 1,50-klasser.

  Framgångsrik som unghäst

  Valacken har varit en av de mest framgångsrika hästarna i Belgien som 5- och 6-åring och har efter det gått från klarhet till klarhet.
  – Nu som 8-åring har han varit felfri och placerad i internationella rankningklasser på 1,45-höjd och varit felfri i trestjärnig 1,50-hoppning, fortsätter Olivia Kinneson som har ridit valacken sedan unghäståren.

  Hon själv har varit baserad i Belgien i fem år och innan dess var hon i Holland i två år. I Belgien driver hon ett tävlingsstall tillsammans med sin pojkvän.

  Seger med ”Steffi”

  Valacken finns redan på Grevlundagården och under helgens SM-meeting vann Stephanie Holmén söndagens final i mellanrundan över 1,40-hinder tillsammans med honom.

  Olivia Kinneson var på plats hos sin tidigare hemmaklubb och följde sin ögonsten under tävlingarna.
  – Det har varit ett stort intresse från olika spekulanter men vi tycker det är spännande att vara med på hans fortsatta resa och utveckling.
  – Därför har vi gjort det här valet att ställa honom på Grevlundagården för att tränas och tävlas av dem framöver.

  Se Olivia Kinnesons inlägg på Facebook om samarbetet nedan.

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 99 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden