Dressyr
16 september 2021 13:28

Ny karriär väntar för Werths Weihegold

Nya tider stundarIsabell Werths danspartner Weihegold har endast ett fåtal starter kvar innan karriärens fokus flyttas från tävlingsbanan till avelsboxen. Sista chansen att se stoet för den svenska publiken blir i Friends i vinter.

Ny karriär väntar för Werths Weihegold
Det mörka stoet har för alltid skrivit in sig i dressyrens historieböcker. Här i galopp inne i Friends arena på Sweden International Horse Show 2018. Foto: Roland Thunholm

Det är till sajten Eurodressage som Christine Arns-Krogman, ägare till Isabell Werths Weihegold OLD (Old f -05 e Don Schufro-Sandro Hit, uppf Inge Bastian, äg Christine Arns-Krogman), bekräftar att det 16-åriga stoet kommer att pensioneras från tävlingsbanorna antingen vid CDI-W Frankfurt i december eller vid världscupfinalen i Leipzig 2022.

Kommer till Stockholm

Christina Arns-Krogman berättar att beslutet att pensionera stoet efter världscupfinalen vuxit fram tillsammans med Isabell Werth.

– Våra planer är ännu inte helt fastställda. Närmast är det tänkt att vi ska åka till Lyon, Stockholm och Frankfurt. Om vi ​​ska säga adjö till henne i Frankfurt, där hennes ”stora” karriär började eller om hon avtackas i Leipzig vid världscupfinalen är ännu inte bestämt, säger hon och klargör vad som väntar efter den avslutande halten.

– Hon kommer i alla fall till vår gård efteråt för att ha sitt eget föl och förhoppningsvis leva många år med god hälsa här i sin hage, säger Christina Arns-Krogman som under åren tagit många embryotransferföl på sitt framgångsrika sto.

Ett av dessa embryotransferföl är Sverigekände Total Hope, med Totilas som pappa och som tidigare reds av Pernilla André.

Ridsport
Weihegolds ägare Christine Arns-Krogmann jublar med Monica Theodoresco och Madeleine Winter-Schulze. Den senare gick tillsammans med stiftelsen Klaus Rheinberger in och säkrade stoet till Isabell Werth fram till utgången av 2021. Foto: Roland Thunholm

Isabell Werth och Weihegold OLD har haft en makalös karriär tillsammans.

Debuten I GP skedde 2014 I Oldenburg, då stoet egentligen tävlades av Beatrice Buchwald. Två år senare tog Werth över tyglarna helt  och radade upp fina framgångar, bland annat på CDI-W Amsterdam, där de vann GP-küren med 83,450 procent.

Isabellgp
Tysklands Isabel Werth och Weihegold Old i lagtävlingen där det blev guld för Tyskland. Foto: FEI/Liz Gregg

Medaljregn

Ekipaget har sedan tagit lagguld för Tyskland på OS i Rio 2016, de tog både lagguld och individuellt guld på EM i Göteborg året efter och har dessutom vunnit världscupfinalerna tre år i rad, 2017, 2018 och 2019.

Senaste tävlingen var på EM i Hagen, där de red hem ett lagguld, en silvermedalj i GP Special och slutligen en fjärdeplats i den avslutade kürfinalen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden