Dressyr
20 december 2017 13:53

Ny ryttare in i landslagets A-trupp

UppstickareSvenska dressyrlandslagets A-trupp utökas. Anna Blomgren är senaste tillskottet.

Ny ryttare in i landslagets A-trupp
Rakt in i landslagets A-trupp. Foto: Kim C Lundin

Efter ett kanonår där säsongen toppades med GPS-segern i Genève har Tysklandsbaserade Anna Blomgren tagits ut till dressyrlandslagets A-trupp, just under spetstruppen. Övriga tre internationella starter i Grand Prix Special med Tørveslettens Quattro (DWB f -08 e Quaterback-Carano, uppf/äg Stuteri Tørvesletten och Anna Blomgren) har resulterat i ännu en seger, en andraplats och en tredjeplats – inget dåligt facit för ekipaget som debuterade internationellt så sent som i maj.

– Det största målet är OS i Tokyo 2020, men hon känns så stabil och blir allt starkare så jag satsar mot VM till nästa år. Jag tar det lite tävling för tävling, men än så länge så håller planen, sa Anna nyligen i en intervju med Ridsport – läs den här.

Övriga ryttare A-truppen är Minna Telde och Paulinda Friberg. I spetstruppen finns EM-medaljörerna Patrik Kittel, Tinne Vilhelmson Silfvén, Rose Mathisen och Therese Nilshagen.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden