Sportnytt
25 maj 2021 15:49

Ny satsning på äldre SWB-hästar

BreddsatsningSWB Equestrian Weeks växer - det blir inte bara en satsning på fler unga hästar i höst, utan nu öppnas även dörren för äldre SWB-hästar i hoppning, dressyr och fälttävlan. "Det känns helt rätt att även inkludera SWB-ekipage på äldre hästar i evenemanget", säger SWB:s vd Helén Uddefors.

Ny satsning på äldre SWB-hästar
Helén Uddefors och Tomas Torgersen är glada över att man nu även kan välkomna äldre hästar till SWB Equestrian Weeks. Foto: Roland Thunholm

Satsningen, som fått namnet SWB Riders Cup, är öppen för SWB-hästar som är äldre än åtta år och tävlar på tvåstjärnig nivå. På sin webb skriver SWB att cupen är en satsning på bredden, och att man tror att intresset kommer att vara stort.

– Ja, det är jag helt övertygad om. Det känns helt rätt att även inkludera SWB-ekipage på äldre hästar i evenemanget. Vi vill erbjuda alla våra duktiga SWB-ekipage på den här nivån ett spännande tävlingsmål under bästa förutsättningar och med fina priser i potten, säger SWB:s vd Helén Uddefors.

SWB Riders Cup rids i 1,25-klass i hoppning, Medelsvår C dressyr och H100 i fälttävlan, och finalerna kommer att ridas under SWB Equestrian Weeks på Strömsholm och Flyinge i höst.

– Vi kommer att lägga in finalerna för SWB Riders Cup i programmet så att de placeras på attraktiva tidpunkter under tävlingsveckorna. För oss är det också otroligt viktigt att lyfta fram och hylla alla framgångsrika uppfödare, oavsett vilken av klasserna deras uppfödningar deltar i, säger tävlingsledaren Tomas Torgersen på webben.

Inget deltagarbevis krävs

Det finns inget krav på deltagarbevis för att delta i SWB Riders Cup, och nu väntar arrangören bakom SWB Equestrian Weeks bara på att även de icke yrkesverksamma ryttarna ska få börja tävla igen och kunna kvala.

– Vi har tät kontakt med Ridsportförbundet och är naturligtvis flexibla och kommer att anpassa oss om det behövs med kvalregler och liknande för alla klasser vi erbjuder. Klart är i alla fall att vi planerar fullspäckade SWB-veckor på Flyinge och Strömsholm och det ser vi verkligen fram emot, avslutar Tomas Torgersen.

Läs mer om regler för samtliga klasser under SWB Equestrian Weeks

SWB Equestrian Weeks avgörs under tre veckor – fälttävlan rids på Strömsholm vecka 37, medan dressyren och hoppningen har sina finaler på Flyinge vecka 39 och 40.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden