Ponny
12 mars 19:42
Ridsportplus

Ny taktik ska stärka Föreningen Runsten Equestrians i lag-SM

NationelltFöreningen Runsten Equestrians hoppade hem första omgången av ponnyernas elitserie, zon Central. Lagledaren Ann Liwing har slipat på taktiken i år: "Jag tror det kommer att göra alla lite tryggare," säger hon.

Ny taktik ska stärka Föreningen Runsten Equestrians i lag-SM
Runstens vinnande lag. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det var Södertälje Ridklubb som arrangerade första omgången i zon Central.

Vi vill ha några att välja på om vi kommer till final.

Ann Liwing.

Sju lag fanns på startlistan och allra bäst gick det för Föreningen Runsten Equestrians som var enda laget som dubbelnollade. Närmast efter kom Stora Wäsby Fältrittklubb med 0+12 fel. Första omgången i serien rids i Lätt A.

– Det var jättekul att vinna, och bra att kunna göra det första omgången när det är lite lägre och det finns många lag som kan glimta till. Och man vet ju att det alltid blir tätt på slutet. säger Ann Liwing, lagledare för segergänget och även tränare för hela vinnarkvartetten.
– Det är verkligen mina tjejer allihopa och de har ridit i lag tillsammans mycket, fortsätter hon.

Till Belgien

Innan nästa omgång ska gänget samlas och träna tillsammans på onsdag, därefter kommer några av dem åka till Belgien och tävla innan det är dags för nästa omgång i elitserien vecka 15.

Ann Liwing har en lite annorlunda taktik i år. Detta för att vara mer säker på att ha ett bra finallag. Ett ekipage måste ha ridit någon av de tre omgångarna i serien för att få rida finalen, lag-SM, på Strömsholm.
– Förra året tänkte jag inte till på det riktigt. Men nu ska jag ta in fler så till nästa omgång tar jag in två nya i laget. De vet också om flera veckor i förväg att de ska rida i laget.
– Vi vill ha några att välja på om vi kommer till final. Det är så lätt att någon häst blir halt eller så. På detta sättet tror jag att det skapar en trygghet bland ryttarna, säger Ann Liwing.

Vill ta SM-guld

Målsättningen för Runsten-gänget är solklar:
– Vi ska ta oss till final på Strömsholm och där vill vi vinna guld.

I det vinnande laget ingick Emma Pettersson Borg/Banin Dubh, Fanny Wallberg/Attention, Nova Kolberg/Fun Vicky T och Ebba Andersson/Ballylee Breeze

Två andra zoner hade sin första omgång i går, lördag.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden