Ponny
11 mars 16:14
Ridsportplus

Ponnyallsvenskan har hoppat igång: ”Målet är lag-SM”

NationelltPonnyernas elitserie i hoppning är igång med omgång 1 för två zoner på lördagen. Svenska mästaren Mathilda Hansson red i ett av lördagens vinnarlag: "Det absolut viktigaste är att ha roligt tillsammans och samla massa erfarenhet," säger hon.

Ponnyallsvenskan har hoppat igång: ”Målet är lag-SM”
Mathilda Hansson vid tävlingarna i Friends i höstas tillsammans med Unsphinx D'hurl 'Vent. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det var Flyinge Ryttarförening som hoppade hem första omgången av ponnyernas elitserie, zon Syd, hos Trolleholms Ryttarförening, på lördagen.

Väldigt trevlig bana med blandat hindermaterial.

Mathilda Hansson.

Sex lag kom till start, och fyra av dem gick till omhoppning. Flyinge Ryttarförening fortsatte att hålla nollan i omhoppningen, precis som övriga lag. Men Flyingegänget var totalt ungefär två sekunder snabbare än hemmalaget som tog hand om andraplatsen.

Det vinnande laget bestod av Alice Nilsson/Hot´n Tot, Edit Larsson/Fantastic Fanny, Jonathan Hansson/Stald Fox’s Mr Fox och Mathilda Hansson/Coolys AVM Cosmo.
– Banan var bra, rätt tekniskt med många linjer och trekombination, väldigt trevlig bana med blandat hindermaterial, berättar segerlagets 13-åriga Mathilda Hansson som hade sin bror Jonathan som lagkamrat.

Det är ett rutinerat syskonpar som bland annat utmärkte sig på SM utomhus förra året genom att ta guld båda två.
– Målet i år att få rida lag-SM igen, och det hade absolut varit väldigt kul med en medalj. Men det absolut viktigaste är att ha roligt tillsammans och samla massa erfarenhet, fortsätter Mathilda Hansson som red en 8-åring i Trolleholm.

”Enorm kapacitet”

Valacken importerades från Irland som 5 åring.
– Han är fantastisk på alla vis med enorm kapacitet och är både modig och försiktig. Han älskar att hoppa och tävla, berättar Mathilda Hansson om ponnyn som hon har tagit silver på med på ungponny-SM och varit placerad med i Peelbergens Grand Prix för ponnyer.
– Jag ser fram mot detta året och nya utmaningar.

Flyingelag
Flyinges vinnande lag. Foto: Privat

Resultat, Trolleholms Ryttarförening

Zon Nord hade sin första omgång i årets säsong hos Gagnefs Ridklubb på lördagen. Där var sju lag på startlinjen och Föreningen för Equality riders vann efter omhoppning mot tre andra lag.

Vinnande laget

I segerlaget ingick Katharina Wilhelmsson/Wynswood Equity, Ebba Olsson/Miss Valentine, Nellie Larsson/Spirit och Elsa Olsson/Little Miss Mac ”U” NO.

20230311152516
Segerlaget från Föreningen för Equality riders. Foto: Privat

Jump Club Ridsportförening blev tvåa och var precis som vinnande laget dubbelnolla men med en tid som var en dryg sekund längre.

Resultat, Gagnefs Ridklubb

Omgång 1 av ponnyernas elitserie hoppas i Lätt A. Zon Central har sin första omgång hos Södertälje Ridklubb i morgon, söndag.

Så här gick det när zon Väst hade säsongspremiär.

Regler, Folksam Ponnyallsvenska Lag-SM

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden