Ponny
4 mars 16:53

Första segern till Trollhättans Sportryttare i ponnyernas elitserie

PonnyallsvenskanFolksam Ponnyallsvenska är ett lika säkert vårtecken som vitsippor, åtminstone i den södra halvan av Sverige. På lördagen gick startsignalen för ponnyernas elitserie i Borås och två lag fick göra upp i en omhoppning. Missa inte klippet med de vinnande ryttarna.

Första segern till Trollhättans Sportryttare i ponnyernas elitserie
Föreningen Trollhättans Sportryttare tog hem segern i första omgången av ponnyernas elitserie i Zon Väst. Foto: Privat

Vitsippor och andra vårtecken i all ära – på lördagen drog omgång 1 av Folksam Ponnyallsvenska igång i Zon Väst hos Borås Fältrittklubb.

Det blev en kamp mellan Föreningen Trollhättans Sportryttare och Harplinge Ridklubb som fick göra upp om segern i en omhoppning. Segrande ut striden gick Föreningen Trollhättans Sportryttare som slutade på totalt noll fel och snabbast tid. I det vinnande laget red Kellie Räsänen/KFS Lucky Charm, Hailey Reinhold/Coppenagh Calypso Czar, Juni Bergström/Sandy och Elsa Lundblad/She’s a Diva. Lagledare var Therese Skogsberg. Missa inte klippet som Föreningen Trollhättans Sportryttare har satt ihop från dagens omgång längst ner.

Var det nervöst med omhoppning?
– Ja, men gud så nervöst. Men alla gjorde en superbra insats och mot ett starkt Harplinge, säger Jennifer Reinhold, mamma till Hailey Reinhold.

– Jag älskar lagtävlingar, för det är inte avgjort förrän sista ryttaren korsar mållinjen.

Arwen Torsson/Tovdals Anais Anais, Franka Kuylenstierna/Pepper Diamond, Karl Mandorsson/Vegas du Tollim och Nathalie Davidsson/Andy II kämpade väl för Harplinge Ridklubb under ledning av Helén Stenbeck.

Många deltävlingar väntar

Folksam Ponnyallsvenska (elitserien) är en lagtävling som rids i tre omgångar. Första omgången rids i Lätt A, därefter är det Lätt A plus 5 cm som gäller och sista omgången rids i Medelsvår B.

Vid varje omgång samlar lagen poäng och till SM-final (lag-SM) går två lag per zon. Vid färre än fem lag i en zons första omgång går endast ett lag till final. 

Nästa helg är det dags för omgång 1 i Zon Nord, Central och Syd. Sist ut med omgång 1 är Zon Polar som går i Högbo vecka 13.

SM-finalen går på Strömsholm i vecka 22.

Resultatlistor Borås

Regler för Folksam Ponnyallsvenska 2023

Tävlingsplatser och datum

Här är dagens vinnare ”in action” på Borås Fältrittklubb:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden