Hoppning
27 februari 2023 06:29

Ny tävlingstour för hoppryttare

NationelltNu lanseras en ny hopptour i mellersta Sverige. Det handlar om ekipage i klasser mellan 1 meter och 1,45. "Bredden är viktig och utan den ingen topp," säger Michael Schultz, en av krafterna bakom touren.

Ny tävlingstour för hoppryttare
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Istock/Daniele Russo

Idén med touren är att alla deltagare tävlar mot varandra, oavsett nivå.

Det är Enköpingsnäs Ryttarförening och Schultz Arena som har tagit fram ett nytt koncept, Arena Champion Tour, ACT.

Det berättas om touren i ett pressmeddelande.
– För oss är det viktigt stimulera tävlingsryttarna, säger Michael Schultz och Kristian Schultz, ägare av Schultz Arena, i pressmeddelandet. 

Vi vill utveckla, tänka nytt, och göra en inkluderande tour. 

– Vi vill utveckla, tänka nytt, och göra en inkluderande tour, där verkligen alla tävlingsryttare kan delta på samma villkor, säger Marie Wässman, tourledare.

Fyra tillfällen

Touren består av fyra tävlingstillfällen i april, maj, juni och juli med klasser i höjderna från 1 meter till 1,45 meter.

Totalsegrande ekipage blir den som slutligen har samlat ihop flest poäng under hela touren. Tack vare tourens lite annorlunda poängsättning premieras deltagande och bra resultat högre än att hoppa högsta klasserna och ligga allra högst upp i resultatlistan. Det blir 50 000 kronor till vinnaren, 30 000 till tvåan och 20 000 till den som kommer trea. 

Lämplig klass

– Vi behöver förespråka att ryttare startar den klass ekipaget är redo för. Bredden är viktig och utan den ingen topp, säger Michael Schultz.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden