Dressyr
20 november 2020 20:24
Ridsportplus

Ny topphäst till Irma Wickström

RyttarbyteRebecca Mauléon har haft Divine i fem år – men nu tar hennes elev, 13-åriga Irma Wickström, över hästen. "Det är en perfekt match", säger Rebecca Mauléon om det nya ekipaget. Irma Wickströms mamma berättar hur det är att ha en ny häst i stallet – och vad som händer om Irma tröttnar på att rida – "då kan jag rida den".

Ny topphäst till Irma Wickström
Rebecca Mauléon och Divine var i vinnartagen i Friends. Arkivbild. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

När Irma Wickström letade ny häst blev det en tuff resa för hennes tränare Rebecca Mauléon.
– Jag visste innerst inne att jag hade den perfekta hästen för henne, men det satt ganska långt inne innan jag föreslog Viva, säger Rebecca Mauléon om Divine ”Viva” (f. -09 e. Blue Hors Don Romantic – Lauries Crusador xx).
Redan innan provridningen hade hon en bild av hur Viva och Irma Wickström skulle passa ihop.
– De är seriösa båda två och Irma rider så mjukt. Men jag kan inte sätta ord på det, det är bara en känsla, jag visste att det skulle vara perfekt och det var verkligen så.

Irma2
Irma Wickström och nya hästen Divine. Foto: Privat

Rebecca Mauléon och Patrick Grimlund ägde varsin mindre del av Divine, medan Anne Sophie Mannerfelt ägde den största delen. Nu är hästen alltså såld till Irma Wicklund.
– Det känns i grund och botten väldigt bra. Det är så himla kul att det är Irma som tar över henne. Jag tränar Irma och har varit med på hennes resa, även om det är lite sorgligt för hästarna blir som familjemedlmemmar. säger Rebecca Mauléon.

Vann DressagePower Future Stars

Det minne som sitter kvar längst in i hjärtat är när ekipaget vann DressagePower Future Stars i Friends Arena.
– Det var min första stora riktiga tävling och hon fick visa vad hon gick för – och jag också. Jag  kommer att ha ritten med mig hela livet och den gav mersmak, säger Rebecca Mauléon.
Viva älskade att showa loss i den stora arenan – men å andra sidan har hon alltid gillat att visa upp sig, berättar hennes förra ryttare.
– Hon sket i om det var en regional tävling mitt ute i skogen, hon gav allt varje gång. Man blir lite rörd av att tänka på det.

”Läskigt med ny häst”

Irma Wicklunds mamma Anna-Karin Wickström säger att det är nervöst att ha en ny häst i stallet.
– Det är alltid läskigt när man har en ny häst. Det är en stor investering, både ekonomiskt och emotionellt, men det är en jättebra häst och fantastiskt på alla sätt och vis. det är en otrolig chans för Irma att få träna och tävla på en sån häst. Det är otroligt att vi har möjligheten att kunna göra så, tänk om man själv hade haft chansen när man var 13, säger Anna-Karin Wickström.
Själv hjälpte hon ridläraren på ridskolan med in- och utsläpp och fick skritta en gång i månaden som tack.
– Det var höjden av lycka! Sedan fick jag en New Forest-ponny när jag var tolv och det var jätteskoj, men det var på en helt annan nivå än vi kan erbjuda Irma nu.

Vann SM i somras

Familjen försöker att inte sätta press på 13-åringen som vann SM för Children i somras.
– Hon har kanske ögonen på sig, vad är nästa steg, visst är det en satsning för att hon ska få göra tävlingsresultat. Men Divine är också en häst som är fantstisk att få rida varje dag och ha roligt tillsammans med. Om Irma känner att hon inte vill tävla utan gå på bio och vara med kompirar, då kan jag rida den. Vi försöker skynda långsamt utan press, säger Anna-Karin Wickström.

 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden