Dressyr
14 juli 2023 19:02

Nya ansikten i helgens Nations Cuplag

FHS 2023Starka nya förmågor och så det vanliga lagankaret – så ser laguppställningen ut inför Nations Cup i dressyr i Falsterbo.

Nya ansikten i helgens Nations Cuplag
Bo Jenå och Louise Nathorst med det svenska Nations Cuplaget i Falsterbo: Anna Blomgren, Malin Wahlkamp Nilsson, Marina Mattsson och Patrik Kittel. Foto: Kim C Lundin

Sverige ligger på andra plats i Nations Cup efter den senaste deltävlingen i Aachen där man blev femma. Nu har Sverige chans att ta nya poäng på hemmaplan i Falsterbo.

På lördagen rids Grand Prix med samtliga lagryttare och start klockan 11.15. På söndagen kommer avgörandet, då rider två ryttare kür och två rider Grand Prix Special.

Nya starka förmågor

– Det är alltid väldigt kul att komma hit, men med det här laget känns det extra spännande, säger förbundskapten Bo Jenå vid en presskonferens där laget presenterades:

Laget består av Patrik Kittel med Touchdown ((SWB valack f-12, e Quaterback – Sack, uppf Verbena Ab, äg Sommarkvarn Ab) Malin Wahlkamp-Nilsson med Bersjöholms Valbonne (SWB valack, f -13, e Blue Hors Zack-Epson, uppf Stall Bergsjöholm, Marita Strauch, äg Masahiro Kosaka/PK Agency GmbH) Marina Mattsson med Helix (KWPN val f 2012 e Apache-Jazz, uppf A.M.T Toonen Arts, äg Hannell Dressage Stable)och Anna Blomgren med Toerveslettens Sunshine (DWB sto, f-14, e Sezuan-Stedinger, uppf Stutteri Toervesletten ApS, ägare Anna Blomgren).

– Några nya förmågor som vi tycker är väldigt starka och tror mycket på, säger Bo Jenå.

Han syftar på Malin Wahlkamp-Nilsson, Marina Mattsson och Anna Blomgren som alla har haft en strålande vår med fina resultat.

– Det är jätteduktiga ryttare. Nivån på dressyren stegras och utvecklas hela tiden och de här ryttarna har verkligen följt med och håller måttet, säger rikstränare Louise Nathorst.

– Man får verkligen framtidstro. Anna Blomgrens häst är mjuk och lätt, har alla kvalitéer. Marinas gick ju väldigt, väldigt fint i Rotterdam, tog verkligen för sig och imponerade verkligen med att bli bästa svensk, säger Louise Nathorst.

Det är sådan lagkänsla, man blir så inspirerad. Och det är i den här prestationsmiljön man behöver vara

Malin Wahlkamp Nilssons Bergsjöholms Valbonne gjorde internationell debut i våras med en seger och en andraplats.

– Han är så ung, bara tio år, det är hans första säsong. Jag gör som jag har gjort hela året och det viktigaste är att vi är på samma sida, säger Malin Wahlkamp Nilsson om Bergsjöholms Valbonne.

– Jag har verkligen strävat efter det här och jobbat stenhårt i flera år så det är så roligt att få det här förtroendet, säger Marina Mattsson.

– Det är sådan lagkänsla, man blir så inspirerad. Och det är i den här prestationsmiljön man behöver vara för att komma upp det sista steget, fortsätter hon.

– Jag gläder mig så mycket. Underbart att vara med i ett så bra lag. Jag har ridit min häst sedan hon var fyra och jag älskar henne, säger Anna Blomgren om sin Toerveslettens Sunshine.

Start- och resultatlistor

Söndagens Nations Cup sänds av SVT

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden