Körning
17 september 2019 15:50
Ridsportplus

Nya hästar testades på körtävling i Mörrum

SportkörningAllt vildare vindar stoppade inte kuskarna när Mörrum i helgen bjöd in till körtävling. Många etablerade kuskar passade på att skola in sina nya hästar. Cecilia Qvarnström och Ebbe Toresson var på plats och inte minst unga Mimmi Olskims med ny ponny.

Nya hästar testades på körtävling i Mörrum
Mimmi Olskims är en av många duktiga ungdomar i sportkörning. Ponnyn heter Bluewater Simon och groom är mamma Michelle. Foto: Eva Österlund

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Totalt kom 29 ekipage till start och eftersom det här var en endagstävling var det full fart på banorna hela dagen. Svårighetsgraderna var från Lätt B till Lätt A.

Mimmi Olskims har hittills kört shetlandsponny. Nu är den ponnyn överlämnad till lillasyster och från Holland kommer skimmeln Bluewater Simon. Simon är av rasen fellponny, inte så vanlig i Sverige men desto mer känd i ursprungslandet England där fellponnyerna bland annat rör sig i kungliga kretsar.

Debuterade i Lätt A

Tävlingen i Mörrum var Mimmis och Simons första tävling tillsammans, dessutom debut i Lätt A. En sjundeplats totalt i klassen som innehöll 12 ekipage. Starkt gjort av Mimmi som verkade väldigt cool hela vägen in i mål.
Cecilia Qvarnström kom till Mörrum med sina två flickor, Chablis e. Ampere och Quality of Life e. Quasar de Charry som lugnt skolas in i sportkörningen. Chablis slutade i topp i lätt B med dagens näst bästa dressyrresultat på 48,50.

190917 4. Cathryn Foto EÖ
Cathryn Karlsson med Dalex var trea i Lätt A, häst. Foto: Eva Österlund

Kamp i Lätt A-klassen

Anna Rackings svårklassponny Monette stannnade hemma, till Mörrum kom stallkamraten, eleganta Hardohoeves Marina. Inga problem att ta hem totalsegern där, även om Helen Einarsson med Allgunnens Diesel gjorde vad hon kunde för att matcha Anna. Härlig kamp i toppen i lätt A-klassen. Trea här var Catryn Karlsson med Dalex.

190917 1. Jens Foto Eva Österlund
Jens Larsson vann Lätt A-klassen med nye kompanjonen Wittstein 2. Foto: Eva Österlund

Jens tog greppet

I Lätt A för häst visade Jens Larsson och Wittstein 2 att lovorden från insatsen på Ribersborg i Malmö för två veckor sedan verkligen var väl förtjänta. De två tog greppet direkt i klassen med utmärkta dressyrresultatet 44,50. Och sedan var det liksom ingen tvekan och inget större hot mot en totalseger.

190917 5. Ebbe Foto EÖ
Ebbe Toresson slutade tvåa med nya hästen Its Ook Schitterend. Foto: Eva Österlund

Trots att tvåan Ebbe Toresson med nya hästen Its Ook Shitterend kämpade på väl i blåsten liksom elitkusken Linnea Kristiansen med fine DiLuca som blev trea.

Trivsam tävling i fin miljö, man förstår att kuskarna vill tävla här!

190917 3. Linnea Foto EÖ
Linnea Kristiansen och Di Luca flyger fram i dressyrmomentet. Foto: Eva Österlund
190917 6. Emelie Foto EÖ
Emelie Broberg och hennes russpar i maratonmomentet, Russarna heter Gixmo och Qwintus. Foto: Eva Österlund

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden