Sportnytt
10 november 2020 19:49

Nya restriktioner i flera län

CoronapandeminFolkhälsomyndigheten kom på tisdagen med skärpta allmänna råd i ytterligare tre län, vilket innebär att samtliga tävlingar i de berörda länen nu ställs in.

Nya restriktioner i flera län
Tävlingar ställs in i ytterligare tre län efter skärpta restriktioner. Arkivbild: iStock

Det handlar om Kalmar, Västerbotten och Norrbotten län, som nu får skärpta allmänna råd på grund av den ökade smittspridningen. Fram till den 8 december gäller rådet att ”avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar”. Rådet gäller dock inte barn och unga födda 2005 eller senare, men Ridsportförbundet skriver att förbundsstyrelsen på tisdagskvällen beslutade att ställa in samtliga tävlingar i de berörda regionerna.

I Blekinge har regionen infört egna råd, och tävlingar ställs därför in även där. I Västerbotten och Norrbotten finns även reserestriktioner, där man avråder från att resa till andra län.

Sedan tidigare gäller samma restriktioner i Halland, Jönköping, Kronoberg, Skåne, Stockholm, Sörmland, Västra Götaland, Örebro och Östergötland. Ridsportförbundet har därför ställt in tävlingarna i dessa regioner.

I samband med förra veckans skärpta restriktioner ställdes frågan om att resa mellan länen till Ridsportförbundet: Tävlingar ställs in men det finns inga reserestriktioner gällande att åka till andra regioner och tävla från regioner med skärpt smittskydd – varför inte?
– I myndigheternas skärpta allmänna råd finns i dagsläget inga sådana reserestriktioner. Allmänna transportmedel regleras sedan tidigare, säger Camilla Sand på Svenska Ridsportförbundet till Ridsport.

Allmänna råd från Folkhälsomyndigheten

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden