Sportnytt
4 november 2020 09:04

Skärpt smittskydd i fler regioner – alla tävlingar ställs in

TävlingsstoppSkärpta smittskyddsråd fortsätter att rulla ut över Sverige, vilket i sin tur får konsekvenser för årets sista tävlingar. Under tisdagen kom besked om skärpt smittskydd i ytterligare tre regioner, där samtliga tävlingar nu ställs in.

Skärpt smittskydd i fler regioner – alla tävlingar ställs in
Tiden har just nu stannat för tävlingar i en rad svenska regioner. Foto: Roland Thunholm

I förra veckan kom besked om skärpt smittskydd i Skåne, vilket fick Svenska Ridsportförbundet att fatta beslut om att omedelbart ställa in alla tävlingar i Skåne. Det då pågående svenska mästerskapet i ponnydressyr klarade sig med nöd och näppe tack vare särskilda restriktioner.

Strax därefter hände samma sak i Stockholm, Västra Götaland och Östergötland, där samtliga tävlingar också ställdes in. Nu kommer nästa dråpslag. Under tisdagen infördes skärpta smittskyddsråd i ytterligare tre regioner på grund av den ökade smittspridningen av covid-19. Det innebär att samtliga tävlingar i Halland, Jönköpings Län och Örebro Län ställs in till och med den 24 november.

Undantaget från tävlingsstoppet är dock helgens kommande hopp-SM för seniorer, young rider och juniorer på Grevagården utanför Skövde. Detta enligt ett beslut av förbundsstyrelsen den 30 oktober.

Tävlingar ställs in men det finns inga reserestriktioner gällande att åka till andra regioner och tävla från regioner med skärpt smittskydd – varför inte?
– I myndigheternas skärpta allmänna råd finns i dagsläget inga sådana reserestriktioner. Allmänna transportmedel regleras sedan tidigare, säger Camilla Sand på Svenska Ridsportförbundet till Ridsport.

Hon hänvisar även till Folkhälsomyndighetens sammanställning för de olika regionerna.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden