Dressyr
18 november 2018 09:00

Nytt uppdrag för Therese Nilshagen i Australien

GästuppdragTherese Nilshagen är populär även på andra delar av jordklotet. I mars bär det av hela vägen till Australien för ett gästuppdrag.

Nytt uppdrag för Therese Nilshagen i Australien
I mars bär det av mot Australien för Therese Nilshagen. Foto: Roland Thunholm

”We are thrilled to announce Dressage superstar Therese Nilshagen and Showjumping legend Franz-Josef ’Peppi’ Dahlmann will be our international guest stars and Masterclass presenters at the 2019 PSI Dressage & Jumping with the Stars!!!”

Så skriver den australienska stortävlingen och deklarerar att Therese Nilshagen alltså är klar som ”international guest star”  vid  P.S.I. Dressage & Jumping with the Stars  där hon kommer att rida unga hästar och hålla en Masterclass, vilket även Eurodressage har rapporterat om. Tävlingen kallas ”the most prestigious young horse event in Australia”  och har kvaltävlingar över hela nationen.

”Therese Nilshagen är en av världens främsta 15 dressyrryttare för tillfället och det blir ett fantastiskt tillfälle för den australiensiska publiken att se henne rida våra unga hästar och hålla en masterclass”, säger event director Lizzy Schirmer på tävlingens site.

Vill gärna turista också

Där berättar Therese att hon ser fram emot sitt första besök i Australien
”Operahuset och Sydney Harbour är fantastiska att se, men någon har sagt till mig att Melbourne är ännu vackrare och jag hoppas att jag kan klämma in lite turistande också”, säger Therese.

På arrangörens site berättar Therese inför sin masterclass att det är partnerskapet med hästen som hon värderar mest med sporten.
”Du jobbar med din häst med målet att så småningom tala samma språk. Jag är fascinerad av den nivå av kommunikation och connection du kan etablera med ett så stort djur. Det kan vara en utmaning i bland, men hästar är så fantastiska, intelligenta varelser, som ger så mycket tillbaka”, säger hon.
Det är därför hon föredrar att träna sina hästar själv från en ung ålder. ”Inte att träna piaff och passage med en femåring, men att låta en connection växa fram och börja resan tillsammans”, säger Therese.

Melbourne Skyline Looking Towards Flinders Street Station
Tävlingen hålls i delstaten Victoria, där Melbourne ligger – en stad som Therese gärna vill besöka. Foto: Istock

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-