Sverige
3 juni 2019 09:31

Objuden stallbesökare döms till rättspsykiatrisk vård

DomDen okända stallbesökaren blev hotfull när han inte fick rida hästarna och misshandlade en person. Nu har han dömts för det och ytterligare två våldsbrott.

Objuden stallbesökare döms till rättspsykiatrisk vård
Polis grep mannen efter att han misshandlat hästägarens make. Arkivbild: Per Boge/Istock

En man har dömts i Eskilstuna tingsrätt för tre våldsbrott, rapporterar den tryckta upplagan av Eskilstunakuriren. Ett av brotten inträffade i ett stall. Mannen, som då var misstänkt men frisläppt efter att ha slagit en tågvärd, gick in ett stall i Strängnäs. Kvinnan som pysslade med sina hästar sa nej när mannen ville klappa  och rida hästarna, och mannen ombads att lämna stallet. När han då vägrade och enligt tidningen sade sig ha ”lika mycket rätt till hästarna som kvinnan” ringde kvinnan sin man som då kom till stallet.

Kvinnans man fick ta emot flera knytnävsslag av den okända besökaren, som polisen kunde gripa efter att ett vittne larmat. Mannen som blev slagen fick flera frakturer och var fri från symptom först efter ett år, skriver Eskilstunakuriren.

Någon månad efter händelsen i stallet misshandlade gärningsmannen även en butikskontrollant. Nu har mannen, som nekar till att han skulle ha använt våld, dömts för de tre brotten. Han lider, enligt den rättspsykiatriska undersökningen, av en allvarlig psykisk störning. Han döms till rättspsykiatrisk vård för misshandel och våld mot tjänsteman, samt till att betala ett skadestånd på runt 15 000 kronor till bland annat mannen som blev slagen i stallet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden