Nyheter
19 mars 2020 06:50

Oförändrat LOK-stöd trots inställda aktiviteter

CoronasmittanDrygt en miljon träningar och tävlingar genomförs av idrottande barn och ungdomar under mars och april ett vanligt år. Allt fler idrottsaktiviteter ställs nu in och föreningar och klubbar har uttryckt oro kring det ekonomiskt viktiga LOK-stödet. Svaret från Riksidrottsförbundet är att LOK-stödet inte ska förändras på grund av coronaviruset.

Oförändrat LOK-stöd trots inställda aktiviteter
Ridklubbar och -föreningar kan andas ut – LOK-stödet förändras inte trots coronaviruset (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

I takt med att allt fler idrottsaktiviteter ställs in runt om i landet har oron bland föreningar och klubbar gällande det ekonomiskt viktiga LOK-stödet ökat. Nu har riksidrottsstyrelsen fattat beslut om att utbetalningar av LOK-stöd inte kommer att minska för att det registreras färre aktiviteter. Totalsumman för LOK-stödet blir lika stor 2020 som 2019.

– Det går emot vår ideologi att inte tävla och idrotta, men prioritet nummer ett är att hjälpa samhället att minska smittspridningen av coronaviruset, säger Björn Eriksson, ordförande i Riksidrottsförbundet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden