Sportnytt
14 november 2018 10:16

Olyckan som kostade tre hästar livet: Förundersökningen nedlagd

FörundersökningPolisen lägger ner förundersökningen gällande olyckan på E20 som kostade tre hästar livet.

Olyckan som kostade tre hästar livet: Förundersökningen nedlagd
En polis hjälpte till att lugna ponnyn. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Bildfokus/Istock

Hästlastbilen med sex hästar var på väg hem från en tävling en söndag tidigt i höstas då den blev påkörd bakifrån av en lastbil på E20 i närheten av Eskilstuna. En häst dog vid olyckan och strax efter avlivades ytterligare två stycken på djursjukhus. Två personer fördes till sjukhus med ambulans, men ingen person ska ha skadats allvarligt vid olyckan.

Några veckor senare kom först ett besked om att förundersökningen hade lagts ner, men detta visade sig vara felaktigt. Nu har dock ett slutligt besked kommit från polisen att förundersökningen lades ner den 12 november.
”Detta efter att de inblandade personerna lämnat sina vittnesuppgifter. Den samlade bedömningen gav vid handen att ingen skulle delges misstanke om något brott och att förundersökningen skulle läggas ner”,  meddelar förundersökningsledare Dag Pettersson.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden