Blogg
15 mars 2012 13:27

Om att vara nummer tre, eller sex

Det som jag upplever, och jag förmodar att jag delar den upplevelsen med precis alla andra killar som också är ihop med en hästtjej, är att man aldrig någonsin är nummer ett på listan över viktiga saker i livet.

Jag skulle, med en hyfsat bra gissning, säga att jag befinner mig på plats tre, eller möjligen fyra över viktiga saker i Annas liv. Jag hamnar ju så klart långt efter Lilleman och som god tvåa återfinns förstås hunden. Sen är jag lite osäker på om det är jag eller Fjant som är nummer tre. Det är väl bäst att inte göra sig några illusioner, utan istället bara säga att jag är nummer fyra helt enkelt.

För visst kommer jag väl före katterna?!? Hon är ju till och med lite smått allergisk emot dem. Skulle de där två håriga allergibollarna som bajsar otäckt i kattlådan ändå komma före mig på listan över viktiga saker..? Vid närmare eftertanke så måste jag nog revidera mitt tidigare uttalande, jag är faktiskt bara nummer sex på listan över viktiga saker trots allt.

Som kille till en hästtjej så skall man skratta sig lycklig över att man får lov att vara en liten, liten föl-måne i hennes häst-universum. Om jag skall vara helt ärlig så är min egen påverkan på Annas humör väldigt liten. Det är inte mycket av det som jag gör, eller säger, som får henne varken gladare eller ledsnare. Om däremot Lilleman skulle få lite hosta, ja då skakar hela häst-universum med runt 5.8 på Richterskalan.

Att vara ihop med en hästtjej kräver utan tvekan sin man. Jag vill inte alls slå mig för bröstet och påstå att jag är en extraordinär man, men jag vill ändå idag sända en tanke till alla mina medbröder som också är tillsammans med hästtjejer. Det är fan ingen dans på Paddex alla gånger! Jag vågar faktiskt påstå att det faktiskt krävs en man med ett ganska gott självförtroende för att klara av att vara just nummer två, tre… eller sex.

Att gnälla om prioriteringarna kommer bara resultera i att det först blir dålig stämning hemma, och sen, om man fortsätter gnälla, att man faktiskt blir lämnad. Det finns absolut ingenting att göra åt listan över viktiga saker i livet hos en hästtjej. Hon kommer alltid att välja hästen i första hand, lev med det! Det finns ett gammalt talesätt i hästvärlden: ”My husband told me I could choose beteween him and the horse. Damn I´m gonna miss that man!”

Jag älskar hästtjejer, och jag kommer alltid i fortsättningen av mitt liv välja just hästtjejer, om jag nu blir tvungen att välja igen. Det är faktiskt inte heller bara nackdelar med att vara tillsammans med en hästtjej. Till exempel så spelar det ingen som helst roll vilket intresse jag än skulle skaffa mig, hon kan ändå aldrig säga att det är för dyrt, eller att det tar för mycket tid.

Jag funderar på vad jag skall skaffa mig för intresse egentligen. Först tänkte jag börja köra Formel 1 på hobbynivå, men så kom jag på att det är mycket säkrare att flyga än att åka bil. Jag tror istället att jag skall ta flygcertifikat och köpa mig en alldeles egen Boeing 747 och sen flyga runt i världen bara för nöjes skull. När hon sen ringer från stallet och frågar vad det blir för mat så kan jag svara: -Jag vet inte ännu, men jag landar i Buenos Aires på vägen hem och köper något färdigt. Jag tror att vi är hemma ungefär samtidigt…

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden